• 9.370.314 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Jalal Merhi

Met onder meer: Olivier Gruner, Bryan Genesse en Gail Harris

Plot The Circuit

"No Rules, No Limits, No Survivors"

Dirk Longstreet (Oliver Gruner) is professor aan de universiteit. Hij leidt een normaal leven en probeert het beste uit zijn studenten te halen. Niemand kan vermoeden dat deze zelfde persoon vijf jaar geleden eigenlijk Dirk Lincoln, de wereldkampioen Eastern Soabord Fight (de meest extreme variant van Freefight) was. De illegale gevechten die worden gehouden zijn beter bekend onder de naam: The Circuit. Maar na jaren aan de top van deze sport te hebben gestaan, besloot hij die wereld vaarwel te zeggen en te kiezen voor een normaal leven. Als een van zijn studenten in de problemen raakt door ook te gaan vechten in "The Circuit" kan Dirk twee dingen doen: de student aan zijn lot overlaten, of hem redden van dezelfde fouten die hij in zijn vorige leven maakte. Dirk raakt langzamerhand weer betrokken in het leven dat hij eerst voorgoed achter zich leek te hebben gelaten. Hij ontmoet weer veel van zijn oude vijanden in de ring die nog de nodige oude vetes met hem willen uitvechten. Zal hij weer de top bereiken in deze harde wereld van illegale gevechten. En ten koste van wat?

Dirk Longstreet

Vixton Hack

Special Agent Sykes

Nicole Kent

Jeremy Longstreet

Big 'Circuit' Fighter

avatar van Diesel

Diesel

€2,99 (op DVD) bij de Media Markt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tsja, echt een goede film was het niet. Het was weer gewoon zijn standaard B-film. Alhoewel ik wel moet zeggen dat Grunner zo slecht nog niet is. Ik moet maar eens meer films van hem zien. Voor de rest is deze film vrij matig. Sommige boxgevechten waren wel amuserend maar voor de rest was het niet veel. Ook zie je bij het schieten dat de badguys gewoon met wapens richten en dat je alleen geratel hoort maar dat je geen hulzen of vuur ziet.

Voor de rest eens vermaak om een keer te zien.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Ik heb een zwak voor Olivier Gruner (en andere westerse martial arts sterren die low budget films maken, zoals Gary Daniels en Don The Dragon Wilson - je weet wel, die andere films van € 1,99 in de uitverkoopbakken) en dan is Circuit best te pruimen. Voor de liefhebber/freak is de Amerikaanse DVD interessanter, nl. met feature met Gruner en regisseur Merhi en deleted scene met Gail Harris.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Standaard actie film, beter dan deel 2 overigens

avatar van Horrorizer

Horrorizer

erg slechte film, ook die vechtscenes zijn slap en traag en worden niet goed in beeld gebracht.

avatar van Lennert

Lennert

Slechts mijn tweede Gruner film, maar ik kan toch met grote zekerheid zeggen dat de beste man gewoon niet kan acteren. Sterker nog, alleen Bryan Genesse lijkt de moeite te doen om als een acteur over te komen, iets wat toch behoorlijk opmerkelijk te noemen is omdat deze man ook niet de meest overtuigende b-acteur is.

Goed, het maakte dus in feite niks uit dat ik deel 2 eerder heb gezien dan deel 1, want het verhaal was inwisselbaar. Net zoals bij het tweede deel is de veelvoud aan martial arts plezierig om te zien en is het duidelijk dat Gruner ondanks zijn afgrijselijke acteurprestaties terecht een wereldkampioen kickboksen geweest is.

Het script is echter, ondanks het leuke uitgangspunt, een ramp. De dialogen lopen niet, er zijn meer plotgaten te vinden dan gezond is en de acties van de hoofdpersonen zijn zo onlogisch dat ik me steeds afvraag of ik naar een actiefilm aan het kijken ben, of een verfilming van een van Franz Kafka's boeken.

Maar goed, The Circuit is absoluut een slechte film, maar wel een leuke slechte film. Op naar deel 3, zullen we maar zeggen.

avatar van daxclusive

daxclusive

Deze film, vond ik daar in tegen dus weer wel goed.

Goed verhaal, spannend en prima voor een standaard avondje thuis.