• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Bryan Forbes, Édouard Molinaro, Dino Risi en Gene Wilder

Met onder meer: Roger Moore, Lino Ventura en Gene Wilder

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot Les Séducteurs

"NEVER has changed to ALWAYS on Sunday."

Vier van elkaar verschillende mannen in Londen, Parijs, Los Angeles en Rome zoeken op meer of minder extravagante wijze geluk in de liefde in de vorm van buitenechtelijke, niet alledaagse, erotische avontuurtjes.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Harry Lindon (sketch 'Maître en la demeure')

François Quérole (sketch 'La méthode française')

Armando (sketch 'Le carnet d'Armando')

Skippy (sketch 'Skippy')

Lady Davina (sketch 'Maître en la demeure')

Laurie (segment "Skippy")

Christine (segment "The French Method")

Donna (segment "Skippy")

Anna (segment "Armando's Notebook")

Parker (segment "An Englishman's Home")

avatar van Purmerend

Purmerend

4 weekeinden van verleiders.

1 London: Maitre en la Demeure: Chauffeur doet zich voor als kasteelheer om een stewardess te verleiden, als zijn heer naar New York is.

2 Parijs: La Methode Française: om zaken te doen met de rijke Amerikaan moet zijn secretaresse met hem uit.

3 Rome: Le Carnet d'Armando: Hij gaat zijn boekje met oude vriendinnen af.

4 New York: Skippy: Hij vertelt zijn vrouwelijke psychiater hoe hij steeds weer voor vrouwen zich jong en wild gedraagd, hij heeft een te groot hart.

Bron van Filmkeuze.nl

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Bloemlezing van vier sex-komedies. Sommige afdelingen zijn goed, sommige niet.

avatar van thunderball

thunderball

Hier een aantal jaren geleden de Spaanse dvd van gekocht en die is te kijken in de originele taal (talen).

Dit bleek één groot nadeel te hebben: de vier segmenten zijn opgenomen in de taal waar het zich afspeelt. Kortom: het Parijse en Rome segment zijn ook daadwerkelijk in het Frans en Italiaans en vooral dat laatste ben ik niet bepaald meester, waardoor ik eigenlijk alleen de twee Engels talige gedeeltes echt goed kon volgen.

Het eerste is met Moore in de hoofdrol (en de enige reden van mijn aankoop) en dat is best een geinig kluchtachtig gedeelte, waarbij hij een chauffeur speelt van een rijke, adellijke pief en zich uitgeeft in diens afwezigheid als zijn baas, om zo makkelijk leuke, rijke dames te kunnen versieren, uiteraard gaat dit natuurlijk een keer fout.

Het vierde gedeelte is ietwat teleurstellend, zeker omdat Wilder dit zelf ook heeft geregisseerd en ik er meer van verwachtte dan dit hele flauwe nergens echt leuke verhaaltje over een onzekere, mannelijke psychiatrische patiënt, die feitelijk niet weet zichzelf te zijn bij vrouwen en zich veelte hip en jeugdig voordoet.

Alles bij elkaar is dit maar een matige internationale productie met vrij doorsnee verhaaltjes ieder zo'n half uurtje durend, louter interessant wanneer je fan bent van één van de hoofdrolspelers Moore, Ventura, of Wilder.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.