• 9.378.109 stemmen

Pier Paolo Pasolini e la Ragione di un Sogno (2001)

Documentaire / Biografie | 90 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Laura Betti

Met onder meer: en Mario Martone

Plot Pier Paolo Pasolini e la Ragione di un Sogno

Documentaire van de hand van Pier Paolo Pasolini's vriendin en muze, Laura Betti, over de Italiaanse regisseur, die tijdens zijn leven zeer controversieel was. Hij was al op jonge leeftijd een dichter, had een zwak voor het Marxisme, neigde in politiek opzicht erg naar links, was openlijk homoseksueel en een echte provocateur. Vlak na het voltooien van de in vele landen verboden film 'Salò o le 120 Giornate di Sodoma' werd hij onder mysterieuze omstandigheden vermoord.

avatar van titan

titan

Zeer structuurloze, van de hak op de tak springende documentaire (zijn begrafenis zit ergens middenin de documentaire) die je niet veel wijzer maakt over Pasolini.

Er werd helemaal geen tegengas gegeven (er kwamen geen "tegenstanders" aan het woord) en hoe hij bijvoorbeeld de Italiaanse samenleving provoceerde blijft totaal onderbelicht. Verder is het een groot gemis dat zijn bekendste en meeste controversiele film (Salò o le 120 giornate di sodoma) op een paar beeldfragmenten van een paar seconden na totaal onbenoemd en onbesproken blijft. 2*

Verder is het een grote schande dat de Tros (zichtbaar) flink heeft zitten knippen in deze documentaire.

avatar van EmDee

EmDee

Ja, ik miste ook dat stukje tegengas.

Dit vond ik meer een soort verheerlijking.