Genre: Thriller / Drama
Verenigd Koninkrijk / Hongarije
Geregisseerd door: Adrian Rudomin
Met onder meer: Christopher Lambert en Blanca Marsillach
Plot Day of Wrath
Tijdens de Spaanse inquisitie gebeuren er in een kleine dorp bizarre moorden. Sheriff Ruy De Mendoza probeert zo snel mogelijk uit te vinden wie deze moorden pleegt.
Ruy De Mendoza
Miguel de Alvarado
Father Manuel
Graciela Cabral
han de barman
Zeer mooie film. Het verhaal op waarheid gebaseerd wordt mooi verfilmd. Alles in een schilderachtige autorage.
Het lijkt soms net of je naar een bewegende rembrandt aan het kijken bent.
Trance
De sfeer en beelden zijn erg mooi. Ik sluit me bij han de barman aan.
Lancher
- 1914 stemmen
Goede film! IK had er hoge verwachtingen van omdat ik deze film uit het rek had gepakt met highlander in me achterhoofd. Verhaal bleef mij boeien en het acteer werk is ook gewoonweg goed!
king16
- 1904 stemmen
Zo, ik zie wel verschil in beoordeling tussen hier en IMDB, daar krijgt 'ie net een 5,5
DVD+R
Redelijk vermakelijke film desondanks ik geen fan ben van C. Lambert.
veron35
desondanks ik geen fan ben van C. Lambert.
Die zijn er maar wijnig.
kloostb
gnene ik ben absolute fan van c. lambert en hij speelt geweldig ( maar ja ben ook fan )
Goede film zet de sfeer juist weg mooie verhaal lijn kortom must see for a movie fan.
4.5 van mij
Brokkelaar
Ik kan Christopher Lambert niet echt tot mijn favorieten rekenen, maar deze film is eigenlijk gewoon goed. Dat ligt overigens niet aan het acteerwerk, want dat is niet bijzonder. De sfeer in de film is gewoon goed. Een 3,5.
veron35
Ik ben zelf ook een Chistopher Lambert fan. Dat komt omdat ik van zijn films houd en voor die films is hij heel goed. Toen ik deze film voor maar 4 euro bij Bart Smit zag liggen, moest ik hem wel kopen. Ik kan de nieuwste Chistopher Lambert film voor dat geld echt niet laten liggen.
veron35
Ja hoor. Goede sfeer, goed verhaal en leuk geacteert.
No-zem
Die zijn er maar wijnig.
Weinig,...
Ik vind C. Lambert slecht acteren, hoort in het rijtje van Steven Segal thuis.
Film was op zich goed, alleen sonde van het acteer talent.
Weinig,...
Ik vind C. Lambert slecht acteren, hoort in het rijtje van Steven Segal thuis.
Film was op zich goed, alleen sonde van het acteer talent.
Ik vind hem tog wel veel beter dan Segal, Jean-Claude Van Damme, Silvester Stalone en Arnold Swarsenegger bij elkaar.
No-zem
Hij is idd beter dan die jij daar op noemt, maar toch heeft hij het net niet.
Knight Moves was wel een goede film, maar ook hier moest je het meer van het verhaal hebben dan van de acteurs.
TOthehulk
Heel apparte film kon het op een gegeven moment moeilijk volgen op het laatst komt alles toch nog weer op pootjes terecht en begrijp je de film wel. goede film maar zeker niet meer dan dat.
2,5 *
spurs
Erg goede film , heb me goed vermaakt
Is nu te koop voor € 4,00 bij Bart Smit
Carcamel
In het begin stoorde ik me een beetje aan de goedkoop ogende set, en de te mooie kostuums die er gedragen werd, ik had een beetje het TV film gevoel.
Maar naar mate de film vorderde ging dat gevoel steeds meer weg.
Aardige film, goed verhaal, maar als dit in hollywood handen was gekomen was er waarschijndelijk meer uitgehaald.
Het verhaal heeft alles in zich, alleen de film niet zo.
2,75 *
Norma
De hierboven vele malen genoemde en geroemde sfeer vond ik nou juist wat tegenvallen; ze hebben hun best wel gedaan, maar het zag er allemaal zo vreselijk nep uit! Een kathedraal waarin het niet galmt maar klinkt als in mijn woonkamer?? Ook het acteerwerk vond ik zwak. En dat is jammer, want het whodunnit-achtige verhaaltje op zich was niet eens onaardig.
mixmaster
mooie film maar te weinig actie naar mijn smaak.
allemaal iets te soft en te langdradig.
**2
Timecop
Beetje slaapverwekkende film, wel mooi aangekleed en zo, maar er gebeurde weinig spectaculairs. De film blijft een beetje voort 'kabbelen', zonder al teveel poespas. Christopher Lambert is echte een C-acteur dat bewijst hij in deze film. Een 2.0, meer is het zeker niet waard.
danny61
Het ging allemaal nogal een beetje,zelf vond ik het een zeer mooi omgeving waar de film op genomen is.
Het verhaal op zijn eigen was naar mijn inzicht een beetje zwakskes,ze hadden er zeker meer kunnen uithalen,en van echte spanning was er ook niet veel te beleven.
Al bij al vond ik het toch een goeie avondvullende film.
Ik geef 2 op 5
Ajax&Filmfreak
Goedkope film met soms lachwekkende acteerprestaties. Jammer, is wel een goed verhaal namelijk.
Zeer matige film met een zwak uitgewerkt verhaal dat erg rommelig is en niet altijd even logisch in elkaar zit. Ook het acteerwerk is van een matig niveau. Maar goed we hebben hem weeer gezien
sweet69
vond het wel redelijk goede film wel erg dat dit vroeger echt gebeurde
sofripa
Wel.....gegeven het feit dat Lambert natuurlijk maar 1 topfilm heeft gemaakt (inderdaad Highlander) was dit geen tegenvaller. Sterker, door het bijzondere verhaal heb ik er geamuseerd naar zitten kijken. En heb uit historisch oogpunt ook nog wat geleerd. 3 sterren
Lennert
Persoonlijk ben ik een Lambert fan, niet vanwege zijn denderende acteerwerk, maar hij beland vaak in erg leuke films (Fortress, Knight Moves) of kleine toppers (Tarzan, Highlander) die door zijn charisma (iets wat hij met zijn doordringende blik absoluut heeft) vaak erg goed overeind blijven. In deze film bewijst hij wat mij betreft in ieder geval dat hij wel degelijk oprecht emotie kan tonen.
Deze film leek weer eens wat anders dan de gebruikelijke Lambertfilms, met een zeer behoorlijk uitgewerkt script en goed acteerwerk (Brian Blessed is met zijn imposante verschijning en bulderende stem altijd gaaf) van bijna de gehele cast. De settings zijn mooi en duister waardoor de dreigende sfeer van de tijd van de inquisitie extra goed naar boven komt. Misschien is de film wat low-budget, het is door de aankleding niet te zien. Absoluut de moeite waard, de sceptici van Lambert kunnen nog aangenaam verrast worden.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'