• 9.374.003 stemmen

Geregisseerd door: David Yarovesky

Met onder meer: Brekkan Spens, Kathryn Prescott en Gabriel Basso

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot The Hive

Wanneer er chaos uitbreekt in Camp Yellow Jacket, wordt Adam wakker in een dichtgetimmerde hut met geen enkel idee wie of waar hij is. De enige aanwijzingen voor wat er gebeurt zijn de aantekeningen die hij op de muur heeft gekrabbeld en de verontrustende fysieke transformatie die hij zal moeten overwinnen. De enige herinneringen die hij nog heeft zijn niet die van zichzelf, maar vormen wellicht wel de sleutel tot het overleven.

avatar van clubsport

clubsport

trailer ziet er lekker goor uit als het verhaal nu ook nog aardig is kan dit best wel wat worden .

avatar van Daan258

Daan258

Klinkt best interessant.

Ga ik zeker in de gaten houden.

avatar van joolstein

joolstein

Zie net de trailer en ben benieuwd!! Nu maar hopen dat the Hive niet alleen maar een Hype is!

tattoobob

Poster ziet er tof uit....eerste cijfers zijn ook goed,al zijn het er nog niet veel.

Ik heb er in ieder geval zin in.

avatar van 606

Lijkt me meer een horror dan een thriller, maar nergens staat er horror.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ahhh lekker hoor!!!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit ontbrak nog een beetje aan dit horrorjaar! Holy *$^$# wat een gaaf project. De summercamp-flick reinvented, gecombineerd met een vreemdsoortige benadering van de bekende 'infection' setup. Yarovesky is er één om in de gaten te houden. Bijna onwerkelijk hoe stijlvol zijn debuut is. Ziet er bijna digitaal uit, zo glad en contrastrijk. Oogt en voelt met vlagen als een game (deed wat denken aan hoe Until Dawn voor de PS4 het 'Cabin' gegeven aanpakt) en kan daarmee oneindig veel kanten op. Zal helaas weinig mensen kunnen bekoren. The Hive is extreem modern (op IMDB dropt iemand al de naam van ''MTV'', maar vergeet dat maar snel) en flashy. Het is knap hoe hij het geheel énorm origineel laat aanvoelen, terwijl het tegelijkertijd lijkt op 100 andere films.

The Hive is a coming-of-age love story with an intense, body-horror twist.

Beter kun je het haast niet omschrijven.

Een briljante prestatie om alle summercamp / teenage / infection clichés op een eigenzinnige wijze in één blender te proppen...en het dan ook nog eens verdomd goed te laten smaken. Dé verrassing van dit jaar.

avatar van maurice32

maurice32

Niet zo heel bijzonder deze film

Middelmatig.

Visueel is deze film best aangenaam maar op lange termijn(na drie kwartier)begint de film toch echt eentonig en saai te worden.

Meer dan smerige besmeurde zwarte troep en redelijke goede make up is er niet....zelfs gore is er nauwelijks of geen.

Ook kwa spanning is er weinig te bespeuren.....de film ziet er goed uit maar mist de inhoud.

Een beetje een tienerhorror die iets meer ballen heeft dan normaal.

Net aan 3 sterren

avatar van maurice32

maurice32

Precies , niets bijzonders dus

maurice32 schreef:

Precies , niets bijzonders dus

avatar van neo

neo

Enkele off topic berichten verwijderd.

avatar van joshua1988

joshua1988

Nou ik vond The Hive wel weer een aangename verrassing tussen al die ranzige, handycamproducten die de afgelopen twee weken m'n ogen jeuk en m'n hoofd duizelingen bezorgden (echt onvoorstelbaar hoeveel troep er wordt gemaakt! - ik zou deze producten op een afgeschermd youplub kanaal voor masochisten pleuren).

Hoofdpersoon Gabriel Basso is een blijvertje en komt als Adam zeer overtuigend over. De hele setting, choreografie en effecten zijn opmerkelijk en boeiend. Het kader is simpel, hoe het verhaal afloopt moet de kijker zelf maar zien. Ik heb nu wel weer trek gekregen in het zesde seizoen van The Walking Dead, ook al omdat Fear The Walking Dead na zes episodes nog lang niet op gang is gekomen (maar wel veelbelovend). Want alleen daar loopt het water uit je mond als er weer een zombie in beeld komt...

avatar van perceived

perceived

Voor mij geen topper. Vond het eigenlijk op alle fronten een rommelig en erg druk filmpje.

avatar van Noodless

Noodless

tattoobob schreef :

Sluit me hierbij aan. 5/10

avatar van Rickyman

Rickyman

Matig filmpje helaas.

Vehaal is te ééntonig, het blijft warrig en zwarte smurrie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wauw!

Deze film stond lang op de kijklijst, en na het zien van het uiteindelijke resultaat heeft het ook echt te lang geduurd voordat het daadwerkelijk bekeken werd. Wat een geweldige horrorfilm. Ongelooflijk wat ze met redelijk minimaal budget voor elkaar hebben gekregen, en een geweldige stempel van regisseur Yarovesky.

Er zijn maar weinig momenten waar het budget voelbaar is, want deze film is best groots opgezet en behoorlijk goed gedecoreerd. Enkel de CGI vertoont soms mankementen, en qua gore hadden ze soms ook meer mogen vertrouwen op practical effects. De mensen achter deze productie waren namelijk talentvol genoeg om dat voor elkaar te krijgen.

Visueel is het een knetterend spektakel. Heerlijk gedecoreerd en versierd en met de volle regiekracht uitgevoerd. Het soms onevenwichtige tempo wordt vaak van de kaart geveegd door woedende montage, zeer agressieve horror, bizarre cinematografie, sterk acteerwerk en een eigen smoel. De film gooit veel bijzonder gekozen elementen in een blender en brouwt er een uniek geheel mee.

The Hive behoort zeker in de eerste 5 minuten tot 1 van de meest agressieve horrorfilms die ik heb gezien. De montage is razendsnel. De film is druk, snel en ook zeer vermakelijk. De gore is soms erg hard, alhoewel er niet veel van is. De gore maakt voornamelijk plaats voor wat smerigheid en virusgeweld.

En dan is het soms ook behoorlijk smerig, geweldig ondersteund door make-up effecten van een zeer hoog kaliber. Duidelijk met alle plezier in elkaar gestoken. Veel humor zit er niet in op een paar melige dialogen na, maar de kijker zal genoeg entertainment halen uit de vaart van de film die zeker na een kleine 20 minuten met knetterend tempo voorbij denderen.

Het talent wat achter de film zat is erg hoog. De passie druipt er regelmatig vanaf. Het verhaal lijkt op het eerste gezicht voorspelbaar, maar na enkele minuten is het duidelijk dat er toch wel een eigen draai aanzit. Genoeg originele ideeën en uitwerkingen te bekennen. Samen met uitstekende en energieke regie krijg je een horror/sciencefictionfilm waar je u tegen zegt.

Een enorme aanrader voor de liefhebber van moderne, pijlsnelle en energieke horrorfilms. Ik hoop dat ik ooit mijn poten aan de DVD kan krijgen, want ik zie hem voorlopig nergens liggen voor regiocode 2.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Rommelig is wel het woord.
Een projectje medegeproduceerd door house dj Steve Aoki. De enige reden dat ik dit heb opgezocht was omdat de regie van de hand van Yarovesky was, die me aangenaam verraste met Brightburn. Bij deze ligt het experimenteel gehalte hier een serieus stuk hoger. Zo wordt het hele verhaal verteld als een opeenvolging van chaotische herinneringen waarbij alles aan elkaar gepuzzeld moet worden. Een vliegtuigcrash bevrijdt een virus dat iedereen die ermee in aanraking komt, mentaal verbindt met elkaar. . Het is eigenlijk een beetje een moderne variant op Invasion of the Bodysnatchers. Dit gezegd vond ik het een erg tamme horror met (te)veel van hetzelfde, maar met knappe makeup effecten en kleurrijke visuals die het bizarre verhaal krachtdadig ondersteunen. Net een 2,5*

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfje eraf na herziening, maar het blijft een heerlijk energiek debuut van regisseur David Yarovesky. Een origineel concept wordt op mysterieuze wijze uitgewerkt en profiteert van bovengemiddeld acteerwerk. De visuele stijl mag daarnaast absoluut benoemd worden, waartussen specifiek het kleurgebruik en de praktische effecten indruk maken. Uiteraard kent The Hive geen eindeloos budget en dat komt duidelijk naar voren wanneer de film van de computer gebruik maakt, maar verder was het zonder twijfel erg genietbaar. Inhoudelijk had het overigens zeker wat minder hectisch en slimmer in elkaar gezet kunnen worden, maar ik kon het in ieder geval zonder moeite blijven volgen. Het briljante einde verdient daarnaast nog altijd bonuspunten.