• 9.374.030 stemmen

De Trip van Teetje (1998)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Paula van der Oest

Met onder meer: Cees Geel, Thekla Reuten en Jaap Maarleveld

Releasedatum: 12 februari 1998

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot De Trip van Teetje

De jonge, louche Rotterdamse zakenman Teetje denkt de kans van zijn leven te grijpen door een groot Russisch schip dat aan de ketting ligt, te kopen. Hij ontdekt echter dat het schip niet alleen een grote lading bevat, maar dat er ook een vrij omvangrijke bemanning al maanden op het schip verblijft. Teetje wil zo snel mogelijk uitvaren om de lading ergens te verkopen. Aan boord krijgt Teetje langzamerhand meer sympathie voor de zeelieden en begrip voor hun embarmelijke situatie. Hij ontdekt dat geld niet alles betekent.

avatar van Mug

Mug

Aardige film met een dikke middelvinger richting politieke bureaucratie, de vluchtige manier van het brengen van 'interessant nieuws' door de media, en de onwil van de samenleving iets aan goede doelen te geven zolang ze er niets voor terugkrijgt.

Cees Geel zet een fantastische rol neer. Thekla Reuten weet dat pas te doen in de laatste helft van de film.

Het script van Paula van der Oest is formidabel, tot de laatste 10 minuten. Ze gaat dan finaal de mist in. Afgeraffeld, inspiratieloos, behoorlijk jammer. Hier had veel meer in kunnen zitten.

3 sterren, het schip lag eventjes op een betere koers.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Goede film met een mooi gesproken dialect door Cees Geel en overtuigend gegeven verhaal. Ook boven mijn verwachtingen trouwens. Ik dacht eigenlijk dat het een saaie film zou zijn met een flutverhaal. Toch is het een redelijk goede film. 4.0*