Lurking Fear (1994)
Geregisseerd door: C. Courtney Joyner
Met onder meer: Blake Adams, Jon Finch en Ashley Laurence
Plot Lurking Fear
"Infinite Evil"
Het plaatsje Leffert's Corners wordt al decennia lang geteisterd door onaardse wezens en inmiddels zijn er nog maar enkele bewoners over. Wanneer John Martense in het plaatsje arriveert om zijn erfenis op te halen, raakt hij al snel betrokken bij de situatie. Helaas zijn er ook een aantal criminelen op weg om Johns erfenis te claimen.
Bennett
Pierce
Creature
Maria
zombie
Weer zo'n teleurstellende Lovecraft verfilming....en dus de reden dat ik Dagon ook maar skip.
zombie
Stiekem Dagon toch gekeken....kon 't niet laten. Maar die is echt wel beter dan deze crap!
kungfuzombie
Precies wat ik er van verwachtte, grappig straight to video filmpje voor tussendoor!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Schandalig dat dit in de Mr.Horror collectie verschijnt.
Halcyon
Mr. Horror Presents is meer een persoonlijk project waar Jan Doense z'n eigen favorieten probeert te promoten. Dat dat kwalitatief soms durft tegenslagen is dus een reëel risico
Malick
Dit was mijn tweede film van het dvd label Mr. Horror Present. Waarbij de eerste nogal tegenviel werd ik hier toch echt teleurgesteld. Geen moment dat ik in de film zat dat vooral kwam door het erbarmelijke gegeven, de slechte acteerpresentatie en de matige special effects. Dit alles moet ook nog grappig voorstellen?! Bah, wat een misbaksel was dit en ik begin me stilaan af te vragen of Jan Doense wel naar kwaliteit kijkt in plaats van z'n eigen favorieten te promoten.
Mac Hammer Fan
Tien jaar geleden ooit eens gezien op video. Eigenlijk is die film bij een tweede visie (nu op DVD) toch nog iets beter meegevallen. Sommige onderdelen (vooral van de dialogen en een domme worstelscene) zijn inderdaad slecht. Anderzijds zijn er toch momenten waar de sfeerschepping wèl werkt, dank zij de redelijk goede muzikale score.
Of H.P. Lovecraft met deze verfilming van zijn gelijknamig kortverhaal gelukkig zou geweest zijn is een ander paar mouwen - het script mixt crime met horror - maar ik moet wel toegeven dat er andere "kineasten" waren die er in geslaagd zijn het werk van de grootmeester nog veel meer te verknoeien.
Max en Joep
slecht maar leuk.
voor een horrorliefhebber is ook dit soort lollige crap prima te pruimen.
ik vond de militairistische dame met donker haar wel aantrekkelijk.
ASman
Ik vond het pure crap : acteerwerk was nog wel OK maar daartegenover staat: lelijk gefilmd, slechte dialogen,... kortom een erg vermoeiende zit. Daarenboven is er bijna totaal geen gore te vinden : toch een essentieel ingredient voor dit soort film.
Cliché-alarm!
Ik wil mijn 10euro en 76 lange minuten van mijn leven terug.
Halcyon
Geweldige poster hier op MM, een stuk sfeervoller dan de cover van de Nederlandse DVD-release. Die werd al een tijdje geleden uitgebracht door Jan Doense, maar heb hem vandaag pas voor het eerst gezien. Het basismateriaal was weer top en 100% Lovecraft, maar ik vond dat de screenplay een vrij povere adaptatie was van het oorspronkelijke kortverhaal. Wel in orde zijn: de sfeer, het creature design en de special effects. Aanvankelijk zou Lurking Fear geregisseerd worden door Stuart Gordon en je merkt toch dat de huidige regisseur net ietsje te licht is voor dit soort werk. Wel voelt hij naar mijn mening de wereld van Lovecraft vrij goed aan, want afgezien van de scenariotechnische onvolkomenheden is dit een aardig tussendoortje.
Bijvoorbeeld?
Lui (crew films)
Eerste indruk nadat ik de film had gezien; jammer.
"Really fun fright flick with bang-up cast."
Niet echt.
De verhalen van H.P. Lovecraft blijven interessant voor verfilmingen, maar dit is overduidelijk één van de mindere en had naar mijn mening ook niet op het Mr. Horror Presents label uitgebracht hoeven te worden. Het is trouwens ook jammer van Charles Band, die de laatste tijd alleen nog maar pulp produceert.
Lurking Fear is niks meer dan een doodnormale horrorfilm, waar iedere horrorliefhebber er al veel van gezien heeft. De film heeft niks origineels, het is geen verfrissing maar gewoon een tussendoortje die je niet te serieus moet nemen. Normaal zit ik nog wel geboeid naar een horrorfilm te kijken, maar bij deze begon mijn aandacht toch af te dwalen. De film zit vol saaie en domme dialogen die er zo te zien alleen maar in zitten om tijd te rekken, net als vele andere scènes. Het enige waar ik nog wel over te spreken ben zijn de decors, die zagen er mooi uit, vooral het kerkhof.
Een teleurstelling. Leuk om op een regenachtige zondagmiddag te kijken, maar meer ook niet. Ik houd het op 2,5 sterren, die bij de volgende kijkbeurt (als die ooit komt), zeker gaan dalen.
mayhemblik
Wat een ballefilm zeg, sorry hoor maar ik snap werkelijk niet wat jan Doense hier in ziet.
De film deed me erg denken aan House of blood van Ittenbach, ook een film die ik met moeite heb kunnen uitzitten.
Ik heb zo een gruwelijke hekel aan b films waarin de "grote stoere'' crimineel steeds van die doordachte ''intellectuele'' zinnen uitkraamt.
Bah!!!!!!
mayhemblik
slecht maar leuk.
voor een horrorliefhebber is ook dit soort lollige crap prima te pruimen.
ik vond de militairistische dame met donker haar wel aantrekkelijk.
Als ik jouw was zou ik Hellraiser nog maar eens kijken ouwe snoeperd.
Vascago
Erg matig filmpje wat toch nog een redelijke sfeer weet te creeren. Het acteerwerk was echter van zo'n belabberd nivo dat het irritant werd. Ook het monster zag er niet uit. Jammer. Ik denk dat een Stuart Gordon hier wel wat meer uit had kunnen halen, nadat ik vanmorgen eerst Castle Freak heb gekeken.
Drs. DAJA
De film is natuurlijk uiterste onzin van de bovenste plank maar daarom niet direct slecht. Het mag gezegt worden dat het verhaal uiterst mak is maar daartegenover staat de goede en sfeervolle cinematografie. Ik kan me weinig op video geschoten films herrineren die zulke nette plaatjes bevatten. Erg mooi zwart/wit contrast met veel lekker dik aangezette rook. Ook qua kleur zijn de shots lekker contrastrijk wat te samen met de behoorlijke artdirection (en overtuigende creature design) het tot een sfeervol geheel maakt. Het acteerwerk slaat nergens op en los van een enkele originele slacht is er weinig boeiends. M'n toch overwegend positieve beoordeling voor Lurking Fear heeft dan ook echt te maken met de zeer geslaagde visuele look.
DiDa
Dit is wel met stip de slechtste film die op het Mr. Horror label is verschenen. De film boeit totaal niet. Het is ook niet echt horror. Het draait meer om de jacht naar dat geld. De film is zeer kort, maar duurde voor mij nog te lang. Ik begrijp niet dat Jan Doense dit een goede film vind. Maar ja, ieder z'n smaak...
AmazingPP
Net gekeken vanaf DVD. Wat een slechte film!! Maar weer zo slecht dat het weer leuk begint te worden. Ik heb er in ieder geval smakelijk om kunnen lachen, maar waar ik nog meer om gelachen heb is "Behind the scenes" waarin ze echt serieus praten over deze film! Whaaaaaaaaaahahahahaa... Een giller! 1,5 *, want de acteerprestaties waren echt heel erg slecht en ook de special effects waren om te gieren!
Nitrouz
Lurking Fear is gebasseerd op een verhaal van HP Lovecraft, hier heb ik niet veel ervaring mee. Ik zag eerder Dreams in the Witch-house, en daarvoor Castle freak, lichtelijk gebasserd op Lovecraft's verhaal.
In de openingsscène zien we al snel dat het hier niet echt gaat om een b-film, bestaat er ook zoiets als een c-film? Tenenkrommend slecht acteerwerk, helaas. Ondanks dat wel vermakelijk begin van het filmpje, "get away from my baby, you son of a bitch!"
De soundtrack in de titels voor de film klinkt wel tof, dit zou op zich heel positief kunnen uitdraaien voor het filmpje.
De zombies-achtige-wezens zagen er niet uit, maar dat wist ik eigenlijk al door de hoes van de DVD.
De eerste scènes in de kerk zijn voornamelijk chaotisch en onzinnig, en de soundtrack doet hier nog een schepje bovenop. De 'actie'-scène onder de grond was eigenlijk nog véél slechter, en dit komt uit 1994? Lijkt er meer op alsof het uit 1950 komt.
En die geluiden als er een klap valt, wat slecht!
Ook de zwangere vrouw, de priester en de stoere maffiabaas irriteren als personages, vervelend gewoon.
Al met al is Lurking Fear gewoon een rampzalig slecht filmpje, er had bij voorbaat eigenlijk al niks in gezeten.
RuudC
Ondanks dat het niet direct slecht is, had ik hier wel meer van verwacht. Het concept is namelijk best goed en heeft behoorlijk wat potentie om er een spannend verhaal van te maken. Daar zit ‘m juist. Goed verhaal, prima sfeer, hier en daar best leuk acteerwerk, maar spannend is het alleen in de laatste tien minuten. Wie dan een spetterende finale verwacht, komt bedrogen uit. Het is leuk om te zien hoe twee groepen met totaal verschillende belangen elkaar tegenwerken, maar het stuk met de monsters is te makkelijk. Een teleurstelling. En dat C. Courtney Joyner sindsdien niets meer geregiseerd heeft, lijkt aan te geven dat de beste man zelf ook wel door heeft dat dit vak niet zijn sterkste kant is.
Gang_Star
In de afgelopen weken zelf een aantal films uit de Mr. Horror Presents reeks gekocht en dit is de eerste ervan die ik heb gezien. Maar om nou echt te zeggen dat deze film terecht door Jan Doense is gekozen, nee. De film is namelijk geen moment bijzonder, bevat wel een portie gore maar mist spanning. De film is wel oke om te kijken maar stelt teleur als je bedenkt dat mr horror een goede film selecteert op het label wat achteraf totaal niet blijkt te zijn.
Lennert
Vreemde film. Verbazingwekkend weinig monsterscenes en veel gelul, maar bij vlagen best wat sfeervolle scenes en soms interessante monster make-up. Aan het einde van de film viel het me ineens op dat ik dit verhaal al eerder verfilmd heb gezien in de vorm van Hemaglobin/Bleeders. Op zich wel benieuwd naar het originele Lovecraft verhaal, want die is me nog onbekend. Vooral aan het einde wordt het sfeertje met de familie Martense nog best leuk, maar het duurt wel erg lang voor we daar eindelijk aangekomen zijn. Geen enkel personage boeit verder iets, het meest positieve wat ik kan vertellen is dan nog dat Ashley Laurence erg aantrekkelijk is. Maar goed, voor die paar euro die ik er voor betaald heb, heb ik me nog best vermaakt. Nergens goed, maar het vermaakt allemaal net genoeg. Als Stuart Gordon hem geregisseerd had, was het vast nog wel beter geweest.
psycholamp
- 1960 berichten
Na Castle freak, die op zich niog wel iets had, alhoewel géén Lovecraft-sfeer, deze ook maar eens geprobeerd. Pfffffff... Had ik dat maar niet gedaan. Niet eng, niet grappig en echt te slecht om nog leuk te worden. De naam Lovecraft al helemaal niet waardig, maar goed een boek is nu eenmaal een ander medium dan een film, maar om met dit wanproduct aan te komen kakken. Alsjeblieft, zeg! Een van de slechtste Mr. Horrors en het kijken, aanschaffen of downloaden eigenlijk niet waard.
dutchtuga
Goedkoop uitziende Lovecraft verfilming, maar komende van Full Moon en de 90's hoeft dat niet meteen te betekenen dat het slecht is. Ik kan wel genieten van deze early 90's pulp met die kenmerkende sfeer en muziek. De film is kort, sfeervol, heeft een meer dan aardige cast en een climax die het saaie begin aardig weet te compenseren. Erg vermakelijk.
FillumGek
Lurking Fear viel me zoals een beetje verwacht, behoorlijk tegen. Een film die ik nooit zomaar aan zou zetten, maar als onderdeel van de Mr. Horror-reeks toch 'verplichte' horrorkost is. De setting en sfeer is niet eens onaardig, maar het zijn meer de stompzinnige dialogen, brave horror en saaie personages die de boel in slaap sussen.
Het verhaal is belachelijk, maar van ondergeschikt belang. Helaas schiet de film ook op spanning, gore of hilariteit te kort. Waar icoon Combs eerder schitterde in onder andere Re-animator en Laurence de goedzak speelde in Hellraiser weten ze hier beide geen diepe indruk achter te laten.
De film mag dan wel low budget zijn, zo'n vechtscene tussen de twee meisjes had best beter mogen zijn, zeker als je veel repeteert. Waar Lurking Fear wel punten mee scoort zijn de soundtrack en creature design. Jammer dat de horror dan weer veel te braaf is, nauwelijks bloederig en een einde dat abrupt en veel te explosief is.
Glacius
Wat een schijt film. Ik snap niet hoe dit aangeprezen kan worden, nota bene nog wel door Mr. Horror. Oerslecht geacteerd, nergens spannend of eng, de monsters zien er belachelijk uit en de personages zijn voorbij stupide. Er gaat geen enkele dreiging uit van de oerslome monsters die nog slapper zijn dan de overduidelijke rubberen pakken die gedragen worden. Als het nog grappig was geweest was dit misschien te vergeven, maar helaas. Zelfs Ivo Niehe's cabaret voorstellingen zijn grappiger. De film bestaat voor tweederde uit wapen uitwisselingen onderling de personages, alsof er een potje kwartet wordt gespeeld. De rest bestaat uit gejank over hoe dodelijk de monsters wel niet zijn. Dodelijk saai inderdaad.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus