• 9.369.601 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Rafal Zielinski

Met onder meer: Peter Keleghan, Kent Deuters en Linda Speciale

Plot Screwballs

"The comedy that goes all the way!"

Een groep high-school jongens zet alles op alles om de mooie Purity Busch te versieren. De vijf jongens zien het ene na het andere ondoordachte plan in het water vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Brent Van Dusen III

Principal Stuckoff

Miss Boudoir

avatar van mikey

mikey

In de jaren 80 was deze screw-reeks tamelijk populair! Extreem sexistisch en niet voor iedereen een aanrader. Geen artistieke waarde en vooral erg lomp (voor vrouwen)! 3

avatar van Da Jando

Da Jando

Ongelofelijk. Ik moest vandaag toevallig aan deze film denken, we hebben hem namelijk op VHS en vandaag dacht ik eraan dat ik als klein ventje altijd stiekem naar een scene keek waar er dokortje wordt gespeeld en waarbij er uitvoerig aandacht aan de borsten wordt besteed Kan me ook een scene in een stripclub herinneren...Toen vond ik dat allemaal erg spannend maar nu zal het wel belachelijk fout zijn.

En nu kom ik hem zeer toevallig tegen bij de updates terwijl ik al jaren niet meer aan deze film heb gedacht. Iets voor de pakketservice dit?

avatar van Waku

Waku

Uit dezelfde periode en zelfde hout gesneden als Porky's.

Maar er na verschenen dus alle orginaliteit is er al uit voordat de film begint.

Makkelijke humor...

Het vervolg is nog niet eens 1* waard maar dit terzijde.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Komt hier een scéne in voor dat iemand topless gaat paardrijden en ook mensen hun '1e keer' hebben op het strand ?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Te krankzinnig voor woorden: flauw, flauw en heel erg flauw. Maar sommige scenes (het opmeten van de borsten) waren zo ontzettend over-the-top dat ik er toch wel om moest lachen. En dan dat einde he .

2,5*, misschien wel ooit een half puntje omhoog.

Mescaline

Heerlijk overdreven..Heb deze film gekeken toen ik al wat biertjes op had.. en dan is de film zeker vermakelijk!

Droge humor en genoeg bloot tezien in een uur en een kwartier.. 3,5 sterren omdat ik me toch wel goed vermaakt heb.. en zelfs een paar x moest lachen

Mescaline

Film nog een keer gezien dit keer in een nuchtere bui(had weinig onthouden van de laatste keer)

Film blijft lollig.. beetje niveau van Porky´s

3,5 is misschien teveel van het goede.. maar 3 sterren verdiend deze film zeker.. leuke hersenloze puber film!

avatar van stephan73

stephan73

Severin, de "Criterion of Smut", gaat deze in de nabije toekomst op DVD uitbrengen. Wel een vreemde titel, zo tussen alle Italiaanse horror en seksfilms!

avatar van yeyo

yeyo

Chaotische film die vanwege zijn fel kleurgebruik en cartooneske slapstick humor nog het meest wegheeft van een bewegend stripboek. Zeer plat en flauw bij momenten, maar zeker genietbaar vanwege de 80's sfeer en de 'straight to the point'-aanpak: er wordt niet teveel rond de pot gedraaid (zoals in hedendaagse platvloerse komedies) met zaken als karakteruitdieping of een samenhangend verhaal. Een soort leidraad is er wel, maar het is een hele bedenkelijke: enkele jongens proberen van het laatste onschuldige meisje op T&A-high (incluis het vrouwelijke lerarenkorps) een sloerie te maken en als ze niet wil, zal ze wel gedwongen worden. Wat tijdens de spetterende climax ook daadwerkelijk gebeurt, wanneer de kleren van haar lijf getrokken worden tijdens het zingen van 'Star Spangeld Banner'. God bless America!

avatar van Movie Kris

Movie Kris

Vond er gewoon niets aan.

Mescaline

Screwballs is toch wel een guilty pleasure geworden voor mij, nu de film voor een derde maal gezien en me er nog steeds goed mee kunnen vermaken.

Wat Yeyo al zei heeft deze film echt een *straight to the point* aanpak, en dat komt deze film eigenlijk alleen maar ten goede. Screwballs is letterlijk, what you see is what you get.

half sterretje omhoog.

avatar van Re73

Re73

Ik was 10 toen deze film uitkwam uit de tijd van Porky, de cover herken ik nog maar de film begint me even niet te dagen al weet ik zeker dat ik hem een paar keer moet hebben gezien.

TIjd voor een herziening dus .... als ik hem nog ergens vinden kan.

avatar van mikey

mikey

Ja hoor op de y-tube.

Film over een groepje puberale gluurexperts die Purities geheimen willen ontboezemen. Het mooiste meisje van de school dat nog maagd is en het bed deelt met een reuze teddybeer. Zo fout worden ze tegenwoordig niet gemaakt. De oversexte vrienden waren toen nog gewoon oprecht eikels en daarom helden. Nu zijn het eikels met een hartje van goud, houden ze van kinderen, doen graag de afwas en ze hebben respect voor vrouwen. Zoals die lui van de Hangover en zo . Nah ja dat is natuurlijk ook vanuit een commercieel oogpunt gedaan. Je wilt vrouwen naar je film.

Deze film lijkt een beerje op rocknroll high school. Een aaneenschakeling van sketches en een anarchistisch toontje tegen de burgerrrrrlijken van usa.

Alleen geschikt voor t mannlijk geslacht.

Erg leuk. En laat je niet afschrikken door het lage gemiddelde.

avatar van Re73

Re73

Thx zal hem binnenkort weer eens kijken

Mescaline

Ach waarom ook niet, de 4de keer alweer! Simpel en luchtig vermaak met meerdere blote tieten, wat ik eerder al zei: what you see is what you get met deze film. Straight to the point!

Maar een 3,5 is misschien toch wel weer aan de hoge kant hoor, dus ik zet hem een half sterretje terug(wie weet over een aantal jaar bij een herziening wel weer op 3,5. Deze film blijft schommelen voor mij)

avatar van Rancid

Rancid

X__Liesjj schreef:

Dat is volgens mij Private School ook leuk! (Mocht je 13, 14 jaar later nog steeds naar het antwoord op je vraag op zoek zijn haha.)

avatar van Rancid

Rancid

Jammer. Geen enkele keer ook maar het minste greintje grappig en ook bar weinig naakt. Niet sexy. Wanstaltig slecht geacteerd. En zichtbare fouten, zoals met het colablikje op het strand of in de camera kijken. Enige pluspunten zijn enkele fraaie blondines, de jaren 80-sfeer inclusief prachtige auto’s en de fijne rockabilly liedjes. Verder een nogal waardeloos filmpje, viel me ondanks de (terechte) lage score hier toch nog vies tegen.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Volgens wiki en Imdb speelt deze comedy zich af in 1965/ de jaren ‘60. Maar mij lijkt het eerder de jaren ‘50. Met die rockabilly op de soundtrack (was al passé in de sixties) en de veelvuldige demonstratie van de hula hoop (symbool ook van de jaren ‘50).

Verder een pretentieloze teen comedy in navolging van Porky’s e.a. Al vind ik hier wel een portie slapstick terug. Zo wordt er enkele keren gewerkt met versnelde beelden zoals in silent comedy en tijdens de strip bowling - ook al een slapstick farce - staat er op de achtergrond ‘toevallig’ een poster van Charlie Chaplin. Hoogstaand is het zeker niet, maar wel vermakelijk genoeg.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Screwballs is duidelijk een film die probeerde mee te liften op het succes van Porky's. Niet dat die Porky's films goed waren, maar ze zijn toch gewaagder dan deze film. Deze is veel puberaler wat betreft de humor en braver op het vlak van naakt. Wel een leuk einde, maar er zijn teveel flauwe stukken waar je doorheen moet worstelen.