• 9.372.990 stemmen

Ruckus (1980)

Actie / Thriller | 93 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Ruckus in Madoc Country / The Loner / Big Ruckus in a Small Town / The Intruder of Madoc County

Geregisseerd door: Max Kleven

Met onder meer: Dirk Benedict, Linda Blair en Richard Farnsworth

Plot Ruckus

"The chase was on! Him against them. Well, so much for them."

Dodelijk vermoeid slentert Vietnam-veteraan Kyle door het stadje Knights Landing. Bij een drive-in bestelt hij een hamburger. De komst van de steenrijke Mr. Bellows en zijn aantrekkelijke schoondochter Jenny, verandert het anders zo rustige stadje drastisch. Mr. Bellows wil van Kyle informatie over Vietnam hebben, omdat zijn zoon daar als vermist is opgegeven. Maar Kyle negeert hem, met het gevolg dat de invloedrijke Mr. Bellows een lokale bende optrommelt om de gewenste antwoorden eruit te slaan. Na geruime tijd, als de rust weer is weergekeerd, ontmoet hij Jenny weer en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee. Zijn terugkeer naar het normale leven en zijn nieuw verworven liefde wordt echter wreed verstoord.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Totaal ongeloofwaardige Dirk Benedict, die we toch vooral kennen als Starbuck/Face, speelt hier een kloon van Rambo, waarbij hij Sly mijns inziens verheft tot een groots spreker. Wat een onzinfilm die tevergeefs probeerde mee te liften op het succes van Benedict en in mindere mate Blair.

avatar van Bandit

Bandit

PartyMarty schreef:

Dirk Benedict, speelt hier een kloon van Rambo.

Toen deze film uitkwam, bestond Rambo nog niet.... die kwam namelijk later dat jaar uit.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Kan zijn, wist ik niet, maar dat maakt hem niet geloofwaardiger of beter.

avatar van Bandit

Bandit

Hij is wel beter te verstaan!

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Een film die ik vroeger erg vaak keek........ (voornamelijk omdat "die ene" uit de A-team meespeelde).

Toen vond ik deze film natuurlijk helemaal geweldig, maar ik ben bang, dat als ik 'm nu nog een keertje zou kijken,dat 'ie best wel 'ns vies tegen zou kunnen vallen........:(

avatar van stephan73

stephan73

Wat krijg je als je First Blood met The Dukes of Hazard en Smokey and the Bandit mixt? Nou, zoiets als Ruckus.

Deze voorloper van First Blood had net zo goed een aflevering van een jaren '80 aktieserie kunnen zijn, want het komt allemaal een beetje lacherig over. Dirk Benedict doet het aardig als Kyle Hanson, maar echt een aktieheld zal hij wel nooit worden.

En Linda Blair... tja, Linda Blair. Zij is niets meer dan een leuk uitziend plaatje dat alleen als achtergrond dient.

Toch is Ruckus een erg leuke film, als je maar niet een film als First Blood verwacht. Lekker simpel en makkelijk!

avatar van Zinema

Country Rambo.

Pretty boy Benedict was in de jaren '70 en '80 niet alleen bekend van zijn rollen uit succesvolle TV-series als 'Battlestar Galactica' of 'The A-Team'. Zo verscheen destijds ook deze voorloper van 'First Blood' met hemzelf als de opgejaagde Vietnamveteraan. Een stuk lichter dan de eerste van Sly, met dank aan een hoog 'Dukes Of Hazard'-gehalte en een ongeloofwaardige lovestory.

Veel heeft het allemaal niet om het curieuze lijf, maar vermakelijk is het wel. Dit dankzij een prettige dosis actie en de countryscore van Willie Nelson.

Goed.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Onschuldig geheel vrijblijvend actiefilmpje, met veel wel amusante dommigheid en een

bijkomend, tenenkrommend liefdesonderonsje tussen Benedict en Blair.