• 9.369.673 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / West-Duitsland

Geregisseerd door: Delbert Mann

Met onder meer: Maximilian Schell, Jean Simmons en Jennifer Edwards

Plot Heidi

Nadat tante Dete Heidi bruut heeft weggerukt van haar vredige leven in de bergen met 'Geitenpeter' en Opa Berg leert zij de familie Sesemann kennen en al snel ontdekt ze dat het leven in de stad Frankfurt heel anders is dan in de bergen. De enige met wie ze overweg kan is Clara, de gehandicapte dochter van de familie. Heidi krijgt heimwee en probeert weg te lopen, maar helaas wordt ze betrapt. Als ze begint te slaapwandelen is er volgens de doktor maar één oplossing: terug naar de bergen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Stond dit nog niet op de site ?

Teveel gezien dit wan-product. 1 ster voor het landschap.

avatar van Dk2008

Dk2008

Zo'n 40 jaar geleden een groot deel van deze film op tv gezien. Het fragment dat Klara uit haar rolstoel opstaat en probeert te lopen is me sindsdien bijgebleven. Na af en toe terugkerende gedachten over dit fragment, een tip op MM welke film het zou kunnen zijn en de mogelijkheid op YouTube heb ik deze film in zijn geheel kunnen zien.

Ik vond het destijds een vreselijke film en eigenlijk nog steeds. Heel sentimenteel en erg ontroerend. De muziek erbij is ook heel passend en had niet gedacht dat het toch al zo lang geleden was.

Toch is de film best mooi gemaakt en het acteerwerk is zeker niet slecht. De tweede helft is heel wat beter dan het eerste gedeelte. Als je van dit beroemde verhaal houdt is dit een prima verfilming. Ik hou er niet van maar ben toch blij en opgelucht dat ik deze film eindelijk weer eens gezien heb gezien.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vroeger ooit eens gezien. Volgens mij ook de enige Heidi film die ik gezien heb. Ben hier zeker geen fan van. Het landschap is wel mooi en de aankleding is niet lelijk. De rest van de film is een beetje te sentimenteel. 2,5.