• 9.197.182 stemmen

Met onder meer: Simon Schwarz, Sophie Rois en Lars Rudolph

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 9 juli 1998

Plot Die Siebtelbauern

"The rich get richer... and sometimes the poor get richer too."

Als in een klein boerendorpje in Oostenrijk aan het begin van de vorige eeuw een agrariër vermoord aangetroffen wordt, zijn zijn lijfeigenen bevrijd van zijn tirannieke bewind. Omdat de man geen kinderen had, erven de zeven lijfeigenen samen de boerderij. Dat leidt vanzelfsprekend tot veel onderlinge conflicten.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Mooi landschap, maar verder was er helaas niet veel boeiends te vinden in deze film. De spaarzame dramatische scenes werden steeds onmiddellijk tenietgedaan door tien luchtigere scenes er achteraan. Daarnaast waren de personages karikaturen, en leunde het geheel erg zwaar op de vreselijk monotone voice-over. 2 *

avatar van 93.9

93.9

Alpenwestern.

Mooi en ongekunseld goed.

Bijna 4 sterren.

avatar van lucky luc

lucky luc

na herziening verhoogd. orgineel verhaal, luchtig uitgewerkt.

synopsis is iets te kort door de bocht; er zijn onderlinge conflicten, maar er komen vooral conflicten met de andere boeren die geen knechten als gelijke wensen. dat is toch meer het thema van de film volgens mij.

avatar van McKoenski

McKoenski

Na 16 jaar weer eens een berichtje bij deze film

De wereld in het klein, machtsmisbruik en zelfverrijking is van alle tijden en op alle niveau's, culturen en continenten wel terug te vinden, dus ook in 'n Oostenrijks boerendorpje rond 1900.

Tamelijk karikaturaal en bruut uitgewerkt wel vind ik, iets dat wss past in de hardheid van die periode.
Ondanks het harde werken dreigt het grote onrecht ze het niet te gunnen en zege te vieren maar 't groepje opstandigen betaalt (letterlijk) een hoge tol voor de vrijheid.

Van alle tijden, het deed me denken aan de recente (2024) moord op de CEO van een Amerikaanse ziektekostenverzekering door een "opstandeling".