• 9.371.070 stemmen

Geregisseerd door: Raymond Phelan

Met onder meer: Marietta, William Mayer en Lester Brown

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Nude on the Moon

"A truly different adventure!"

Cathy / Moon Queen

Professor Nichols

Dr. Jeff Huntley

Moon Priestess

Moon Doll

avatar van EmDee

EmDee

Briljant!

Ik denk dat ik maar astronaut ga worden.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Geweldig niet? En ik altijd maar denken dat de maan van kaas was gemaakt.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ik denk dat de NASA weer eens wat meer naar de maan moet gaan in de toekomst

avatar van Yak

Yak

Persoonlijk verdenk ik deze film ervan directe aanleiding te zijn geweest voor de Apollo 11-vlucht in '69

Zal een tegenvaller zijn geweest voor Armstrong: "It's one small step for man.. [dammit Buzz, where are all those naked chicks?]... one giant leap for mankind".

avatar van T.O.

LOL

avatar van ichi

ichi

EmDee schreef:

Naked chicks met voelsprieten op hun mooie hoofdjes! Een verbaasde astronaut "hee, je kunt hier gewoon ademen, net als op de aarde! En het lijkt ook gewoon op de aarde!" Oftewel, hoe verbloem je het niet bestaan van een budget met coole one-liners.

avatar van ichi

ichi

Het mag eigenlijk niet, maar ik geef dit shagadellic masterpiece 4 sterren. Voor mij betekent het topamusement!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

ichi schreef:

En de trailer mag er natuurlijk ook wezen. Let vooral op de super-moderne ruimtepakken

avatar van neo

Slecht, maar wel lol!!

avatar van henkula

henkula

ichi schreef:

mag best, amusements waarde is ook belangrijk.

avatar van stinissen

De maan bewoonster met het roze slipje had wel iets

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mên, wat een film . Je zou verwachten met een titel als deze 'teleurgesteld' te worden, maar niets van dat. Alle actrices die meededen toonden hun borstpartij . Showgirls is er niets bij!
Tis even doorbijten tijdens het gortdroge onzinnige wetenschapsgedeelte, maar daarna volgen ellenlange scenes van ontblote maanvrouwen. Tis natuurlijk slecht, soms saai, maar soms ook erg geinig. Wat een geniale ruimtepakken!

avatar van otherfool

otherfool

Deze opgepikt uit Schlock! The Secret History of American Movies (2001). Jeff en 'de Professor' steken zich in belachelijke pakjes en proberen een ruimtereisje uit. Hun voorbereiding bestaat uit rondlummelen in een lab, ongemakkelijke conversaties opstarten met de secretaresse, en bedachtzaam staren over het water. Daarnaast geeft de Professor toe net de vorige dag naar Hideout in the Sun (1960) te zijn gegaan. Jeff, teleurgesteld; 'daar zouden we toch samen naar toe?' Oftewel; een gezellige boel daar bij onze spaceboys.

Het blijkt slechts een prelude voor de situatie op de maan. Die blijkt helemaal niet zo dor te zijn als op de telescopische beelden gedacht, sterker nog; vijvers, gras, bossen en goudklompen te over. Daarnaast huppelen er jonge deernes vrolijk naakt rond, al zijn ze wel getooid in een onderbroekje (het moet niet te gek worden natuurlijk). Jeff valt als een blok voor de koningin van het stel en kan slechts met moeite worden overgehaald aan zijn wetenschappelijke taken te voldoen.

Curieuze film natuurlijk, opgenomen in een nudistenkamp om de censors te slim af te zijn. Er gebeurt echt helemaal niets en het geheel is te dom voor woorden, en erger nog; saai! Misschien zaten in de vroege jaren '60 hier drommen hitsige mannen op te wachten, wat er 50 jaar later van overblijft is nog miniemer dan de stukjes kledij die enkele dames dragen.

1,5*.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Er zwemmen eendjes op de maan!!! Nooit geweten.

Ook niet dat er een heleboel topless vrouwen rondlopen met sprieten op hun hoofd.

Ook niet dat de maan wel verdacht veel op de Aarde lijkt of dat je aan een platsic helmpje genoeg hebt als je de ruimte ingaat.

Nou ja, na zo'n 10 minuten wat dom wetenschappelijk gezwets bestaat die hele wetenschappelijke missie niet uit veel meer dan twee dwaas geklede mannetjes die foto's maken van de schaars geklede dames.

Soort van bewegende pin-up-kalender meer is het niet.

Voor berucht slechte regisseuse Doris Wishman (o.a. Deadly Weapons, Let Me Die a Woman...) is dit al op de toppen van haar kunnen vrees ik.

Maar na het zoveelste maan-vrouwtje begint het toch allemaal wat saai te worden.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Om het verhaal hoef je deze film niet te kijken. Doris Wishman heeft in het begin van haar carrière nogal wat films gemaakt die zich afspelen in een nudistenkamp. Dit is ook weer zo een filmpje met het verschil dat de naturisten zelf een soort maanthema hebben met twee antennes op hun hoofd en enkel een space glitter slipje dragen. Voor de rest ziet het maanlandschap er net hetzelfde als bij ons uit en zijn de naturistenscènes hetzelfde als in elke andere film met dit thema.

avatar van Woland

Woland

Haha, de omschrijving zegt al genoeg: "Een rijke wetenschapper bouwt een raket om mee naar de maan te kunnen vliegen. Als hij is geland, ontdekt hij dat de maan wordt bewoond door allemaal blote vrouwen die daar leven in een paradijselijke omgeving. "

En de film is precies wat je van zo'n film kan verwachten. Extreem low-budget, een klein beetje techno-babble in het begin om nog iets van een plot te maken, en vervolgens een uur lang twee 'astronauten' in goedkope plastic helmpjes die naar naakte vrouwen aan het kijken zijn. Daar doet Doris Wishman ook niet moeilijk over, want de film is ongegeneerd goedkoop, met een maan die er uitziet als een park op aarde, een raket die te sneu is voor woorden, en er wordt niet eens een poging tot verhaal gedaan: dit gaat puur om naakt en dat weet Wishman duidelijk ook. En dan blijkt toch dat zeventig minuten alsnog best lang is voor een nudistenfilmpje als dit - ik was er voor die tijd al wel een beetje klaar mee. Desondanks toch grotendeels wel geamuseerd met deze pulp.

avatar van Noodless

Noodless

Begint al heel melig met een kitscherig muziekstukje, dan krijg je heel wat flauw geklets tussen de professor en dr.Jeff Huntley om daarna na ongeveer 20 minuten op te maken voor de ruimtevlucht. De wijze hoe de film wordt uitgewerkt is gewoonweg belachelijk. Om te beginnen klimmen beide astronauten zonder pak het ruimtetuig binnen die je niet ziet, alleen een luik dat opengaat. Daarna zeer goedkope effecten in de ruimte waarbij ook een flauw moment passeert dat Jeff in slaap is gevallen. De landing op welke planeet ook, zij denken de maan, hebben beide astronauten wel een pak aan. De " maan " ziet net hetzelfde uit als de aarde en wordt bewoond door naakte mensen met twee antennes op hun hoofd. Beide heren maken contact, doen wetenschappelijk onderzoek en filmen de vele naakte vrouwen begeleid op vele muzikale deuntjes. En dat is het ! 2/10

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Mysterie reeds ontsluierd in 1961, geen nazi's op de achterkant van de maan,.. prachtige documentaire... Eastman color het heeft toch wel iets... warme tinten tov digitale kleuren.