Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 4 juni 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 18 bioscopen
Plot Masters of the Universe
"Witness how he became He-Man."
De tienjarige prins Adam Glenn strandt op de planeet Aarde, waarvan zijn moeder afkomstig is. Twee decennia later vat hij een queeste aan op zoek naar zijn mythische zwaard. Hij moet zich de identiteit van de legendarische krijger He-Man aanmeten in de hoop de boosaardige Skeletor een halt toe te roepen. Deze heeft het gemunt op zijn thuisplaneet Eternia.
Adam Glenn / He-Man
Skeletor
Duncan / Man-At-Arms
Trap Jaw
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 4 juni 2026 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal)
Captain Pervert
Haha dit wordt zo vreselijk fout.
Aan de cast ligt het niet! Grote namen zat. Baccarin, Elba, Leto, Wiig, de zus van Brie en zelfs die Mountain uit IJsland maakt zijn opwachting.
Maar dit soort muscle porn moet je lekker in de 80s laten. Overigens is de hoofdrolspeler weliswaar gespierd, maar niet extreem opgepompt, dus helemaal 2026. Helden van nu zijn vaak onderdeurtjes.
Deze meneer Galitzine heeft ook een zweem van LHBTQ om zich heen door rollen uit het verleden - desondanks heeft hij gezegd "zich te identificeren als hetero man". (Je kunt tegenwoordig niet gewoon zeggen: ik ben hetero, nee, je moet je identificeren als iets). Dit, en het feit dat de trailer één en al retro disco kitsch is, zou er zo maar eens voor kunnen zorgen dat He-Man het LHBTQ boegbeeld van 2026 wordt. Als ik gay zou zijn, zou ik wel een poster van 'm willen
Sepiroth
Het scheelt al dat het geen she-man is. Trailer is niet echt overtuigend, maar goed wie weet. Even nog afwachten.
Nicolage Rico
- 20237 berichten
Goh, ik verwacht hier niks van, maar dit is echt jeugdsentiment in optiforma. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik als klein jongetje in de speelgoedwinkel een He-Man pop mocht uitkiezen, wat een schier onmogelijke opgave was.
Misschien dat ik hem daardoor toch meepik. Of ik laat de nostalgie voor wat het is.
Sneu dat Roger Sweet, de bedenker van He-Man, de film net niet heeft mee mogen maken.
Noodless
Je weet wat je op voorhand kan verwachten, dus kom hier niet af dat deze film geen verhaal heeft. Inderdaad weinig, zoals zo vaak in dit soort films gaat het gewoon over goed en slecht. Maar voor dit soort pulp ga ik naar de bioscoop voor pure entertainment met verstand op nul. En de film vliegt voorbij gezien de vele luchtige actiescènes steeds voorzien van al of niet goede passende muziek op de achtergrond. Soms leuke muziek, soms ook weer niet. Bombastisch, kitscherig...ja op sommige momenten wel , maar uiteindelijk viel het nog wel mee. Skeletor is leuk en er valt genoeg te beleven in de positieve zin. Is het dan een goede film ? Uiteraard moet bij dit soort films gewoon aanvaarden wat op je afkomt en niet teveel nadenken of bekritiseren want anders gaat de film je irriteren. En inderdaad bij heel wat mensen zal deze film pure pulp zijn waarbij ze niet kunnen genieten wat ook een goed recht is. Maar begin aub niet over het verhaal hier
Ik heb samen met mijn zoon me best vermaakt bij deze film met een dikke cola zero en een pak chips.
7/10 PS Tegenwoordig toch wel duur he een filmpje pakken met twee en nog er iets bij eten en drinken
Wernertje
Jaren 80 nostalgie, leuk dat de film echt nagemaakt/gebaseerd is op de tv serie en ze ook voor mij gevoel echt hun best hebben gedaan om alles er zo uit te laten zien als of je naar een film versie van de tv serie zit te kijken. Hoop bombastiche scènes afgewisseld met humor. De humor had wat mij betreft wat minder en flauw mogen zijn, maar dat is mijn mening. Prima te doen film van 2 uurtjes en een kwartier. Vooral denk ik extra leuk voor iedereen die met He-man opgegroeid is. Geen mega super top film, maar wel aardig leuk en vermakkelijk.
soom
Nicholas Galitzine, de gozer uit onder meer Cinderella, Red, White&Royal blue en Purple Hearts. In mijn herinnering(en) -is- en was hij best zwakkerig, niet direct goed, in tegenstelling tot zijn tegenspelers.
Nou. Met deze gedachte werd ik nogal in mijn gezicht geslagen, zo'n beetje. Want hij is het nagenoeg perfecte middelpunt van de hele film.
Alles draait om zijn bestaan, elke blik is op hem gericht.
Wat leuk, Camila Mendes zat ook in Cinderella. Dat dacht ik, inderdaad. Of anders lijken de beide Camila's op elkaar? Okee, dat toch niet.
Al met al, een meer dan aangename verrassing. Fijn dat het nog bestaat, om vrijwel ondersteboven gegooid te kunnen worden. Zelfs al is dit meer een jongensdroom dan die van mij.
eltorro
Kan iemand hier die de film gezien heeft zeggen of er genoeg humor in de film zit? De eerste trailer had wat meer grappen en de nieuwe trailer lijkt wat serieuzer. Ik hoop op een film vergelijkbaar met Guardians of the Galaxy.
soom
HorrorFan007
Bij deze was ik aan het twijfelen tussen een *2.5-3.0
Niet omdat de film niet vermakelijk en slecht is.
Absoluut top vermaak voor verstand op nul en gaan.
Maar hij keek jammer genoeg niet lekker weg het tempo werd er in het midden uit gehaald door onnodige dialogen.
ik had liever een 30 min minder met op en top over de top actie waar de film om gaat want het gaat toch niet om het verhaal. Ook vond ik sorry die Evil- Lynn zo irritant enkel Skeletor had meer als genoeg geweest en ik kon ook niet aan het ding ontdoen dat dit personage gedaan gespeeld werd door Sarah Paulson als ook niet mijn favoriete actrice.
Kortom op en top vermaak gewoon gaan kijken deze handel.
*3.0
Aardige film over een jongeman die op zoek is naar een machtig zwaard die hij is kwijtgeraakt. Het verhaaltje wist me niet echt te boeien, maar het wordt wel avontuurlijk gebracht. Ook een flinke dosis (zelfbewuste) humor waardoor het wel vermakelijk wordt. Het gaat wel te lang door en het geheel deed me denken aan Guardians of the Galaxy, maar dan net wat minder. Een ruime 3.0 sterren.
teigertje
Deze film gisteren gezien in de bioscoop.
Waar ik toch wel benieuwd naar was.
Omdat ik vroeger gekluisterd zat aan de buis, als de succesvolle classic animatie serie op de televisie was, een kwalitatieve hele goede en fantastische animatie serie.
In dat opzicht, heeft deze nieuwe film.
Mij niet teleurgesteld, de hoofdrol speler als He-man is echt heel goed gecast, hij lijkt op de animatie He-man.
De film start gelijk spectaculair en de special effecten zijn groten deels mooi gemaakt, met enkele wat zwakkere opzichtige Cgi maar dit stoort niet.
De film is gewoon een onbezonnen popcorn aktie fantasie film, daar is die in geslaagd.
De animatie was serieus, echter in deze film zit veel meer flauwe humor, dat vond ik een minpuntje.
De monsters zijn mooi gemaakt en de film is ook sfeervol.
En de cast speelt gewoon goed.
Ook heeft de film te gekke film muziek, ook de soundtrack waar Brian May aan heeft meegewerkt is prachtig.
Ook heel leuk Dolph Lundgren in een korte cameo voorbij te zien komen, die we kennen als He-man uit de classic film uit 1987 Masters of the universe dan is deze nieuwe film een stukje beter.
Deze nieuwe film is zeker heel leuk en met veel spektakel en aktie.
Voor mij een geslaagde popcorn film.
Moeilijk te beoordelen. Net als G.I. Joe, Transformers, Care Bears, Barbie of My Little Pony begon ook He-Man als een stuk speelgoed. Ik was zelf tiener in de 80's en ik herinner me vaag dat ik ook zo'n He-Man action figure had liggen. In tegenstelling tot ander speelgoed, verdween He-Man tegen de 90s van de radar. 40 jaar later komt deze reboot eraan, op maat van nieuwe tieners maar vol nostalgie voor oudere fans die waarschijnlijk He-Man al wat vergeten waren.
De film komt dan ook wat laat denk ik. Wat jammer is, want visueel sluit dit perfect aan bij de speelgoedlijn waar het ooit mee begon. Heerlijk luchtig met de nodige humor, weliswaar qua verhaal en dialogen meer op maat van jonge kijkers. De jonge ik van 40 jaar terug was dus het doelpubliek. Maar ik ben geen tiener meer en de nieuwe tieners waren er 40 jaar geleden nog niet.
Ik heb er dus wel van genoten, ook al kijkt het als een tienerfilm. Wat tegelijk weer de kracht is van deze film. Leuke film dus, maar te licht en 40 jaar te laat.
IH88
Leuk! Toegegeven, voordat de film begon had ik al twee biertjes achter de kiezen. Plus twee tijdens het kijken van de film. Maar dan nog, zeer vermakelijke onzin in een jaren 80 jasje. Iedereen weet in wat voor film ze acteren, en vooral Leto en Elba schmieren er op los. Galitzine is een prima He-Man, en met Mendes in je film kun je het bij mij nooit fout doen. Prima vermaak.
schumacher
Kon er zeer nipt mee door.
Zaten zeker goede stukken in, het begin was goed ook, derna zakt het een tijdje in.
1 keer zien is genoeg, zal niet lang in mijn geheugen blijven zitten. Maar slecht was het nu ook niet.
Graaf Machine
Lekker genoten hoor. In de jaren '80 was ik wellicht net iets te oud om doelgroep voor de tekenfilms te zijn, of net niet - dat weet ik eigenlijk niet. In elk geval keek ik er bijna nooit naar. Wel was de naam He-Man erg bekend, omdat ik een leraar Nederlands of wiskunde (in beide vakken heb ik altijd van die sandalendragende vlasbaardjes als docent gehad) die Heeman heette. Werd dus door de hele klas steevast Hiemèèèn genoemd.
Skeletor, He-man, die ken ik nog. De rest zal ik ook wel iets van meegekregen hebben, maar het hele verhaal er achter was me onbekend. Toch lekker naar deze 2026-interpretatie gegaan. Ja, Captain Pervert heeft wel gelijk met de homo-erotische uitstraling van de hoofdrolspeler, maar het werd allemaal met een dermate grote knipoog en speelsheid gebracht dat ik me prima vermaakt heb. Veel leuker toch ook dan van die getekende poppetjes.
Captain Pervert
Is skeletor weer net zo heerlijke eikel als in de tekenfilm? Zie https://www.youtube.com/watch?v=mNz6eHfsESQ
Ik zie nu dat er ook een personage in zit genaamd "Fisto". Ik zeg verder niks......
Graaf Machine
Skeletor was wel een tactloze arrogante vent, maar verder dus ook een leuke slechterik. Fisto... tja, laat ik het erop houden dat hij een grote vuist heeft...

teigertje
Voor mij is de animatie serie jeugd nostalgie.
Jammer het niet opnieuw uitgezonden wordt op tv voor de nieuwe generatie, zou het nog prima doen verwacht ik.
Zeker met de nieuwe film.
Zelf gaf ik 3,5* maar ik overwoog 4*
Ik was ook aangenaam verrast in de bioscoop de film komt dichtbij de animatie serie wat betreft visueel en wat betreft sfeervol.
Dus aangenaam verrast jij deze met 4* beoordeelt bedoel ik in de positieve zin

JacoBaco
De film begint veelbelovend, maar zodra hij op aarde is gaat het mis. Dat gezeik op aarde had sowieso niet in de film moeten zitten. Maak een Hij-Man film die zich volledig op Eternia afspeeld. Dan had de film ook meteen 15 min korter kunnen duren. En waarom blijft Adam zo lang een kneus? En als hij dan eindelijk Hij-Man is dan is dat maar voor heel eventjes.
Een ander belangrijk onderdeel van de film is natuurlijk Skeletor. Maar hij is denk ik wel het paradepaardje van de film. Zijn Borderline gedrag met een snufje Dr. Evil komt goed uit de verf. Het ene moment neem je het gedrag van een kind van 3 nog serieuzer, en 1 seconde later is hij weer volwassen en dodelijk serieus. Ja, pluspunten voor Skeletor. Het hoogtepunt was toch wel Skeletor in de sportschool. Heel erg kort, maar ik moet er nu gewoon weer om lachen. Mega random en dat kon en kan ik in dit geval erg waarderen
Visueel is het wat mij betreft in orde en de muziek is zelfs bijna fantastisch. Al vond ik het wel een beetje misplaatst om het liedje van Queen te gebruiken. Dit liedje hoort bij de serie van Highlander vind ik! En dan de humor. Dit was op momenten echt niet te doen. Ik kreeg zelfs flashbacks naar 1 van de meest irritante dingen in een film. Die geiten in Thor: Love and Thunder. Humor is persoonlijk, maar er bestaat ook wel zoiets als universele humor. De humor hier gaat alle kanten op. Van niveau Minions naar humor die iemand van 12 eigenlijk niet zou mogen begrijpen.
Leuk om gezien te hebben, maar ik had echt veel meer Hij-Man actie willen zien en veel minder dat Adam geleuter!
Krappe voldoende
3***
Shadowed
Regisseur Travis Knight maakt een verstandige keuze door de inhoud van Masters of the Universe te vermengen met een stortvloed aan komische inslagen. Als dit verhaal namelijk serieus werd genomen door het productieteam, zat de kijker opgescheept met een bezopen universum waarin bizarre figuren rondlopen. Op de huidige manier is de uitgesponnen speelduur van 140 minuten aanzienlijk behapbaarder, met een aantal leuke rollen van onder andere Jared Leto. Ook de actie is talrijk, zij het soms erg lelijk geanimeerd. Zeker de dieren zien er nogal uncanny uit, waartussen de teksten zelfs niet synchroon lopen met de animaties. Nicholas Galitzine speelt bovendien een ondermaatse hoofdrol waarin hij simpelweg gezichtsuitdrukkingen mist. Bijzonder is de inhoud verder niet (dus zo'n lange duur had niet gehoeven), maar toch vermaakt deze film gemakkelijk en brengt genoeg tempo en bombarie om niet te vervelen.
Jynxter
Een vette fantasy-actiefilm die meteen goed losgaat en doorspekt is met flauwe humor. De klassieke karakters zien er gelikt uit en blijven redelijk trouw aan de originele cartoons. Met name Skeletor is (op zijn stemgeluid na) dezelfde cynische en beledigende hoofdantagonist gebleven. Al is hij, zoals de hele film, wat gewelddadiger dan de brave cartoons van toen. Veel bombast in beeld en geluid. En en passant wordt ook de hedendaagse maatschappij geregeld op de hak genomen.
Voor een 80’s kid als ik is dit fijne nostalgie en een feest van herkenning, waarbij ik de meta-grappen geregeld echt heel leuk vond. Maar ook voor mijn zoontje viel er zonder voorkennis genoeg te genieten.
Iets na het midden zakt de boel wel wat weg met (het zal ook eens niet) overdreven sentiment en suffe dialogen, maar daarna gaat het gelukkig weer helemaal los.
Ondanks het matige bioscoopsucces mag deel 2 van mij al wel in productie.
imagic
je moet hier zeker niet naar gaan kijken als zijnde een serieuze film, en sommigen zullen de film zeker te flauw vinden. maar als jaren 80 pulp is het prima te verhappen en ik heb me er best mee vermaakt