Boomers (2026)
Releasedatum: 19 februari 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 114 bioscopen
Plot Boomers
De eigenwijze babyboomer Bob (65) raakt in een persoonlijke crisis als zijn positie op alle fronten ondermijnd wordt: hij kampt met ouderdomskwalen, kan op zijn werk de jongere generatie nauwelijks bijbenen, blijkt geen ideale mantelzorger voor zijn demente moeder en zijn liefdesleven is een puinhoop. Zijn enige houvast in alle chaos is zijn trouwe vriendengroep. Op het moment dat zijn relatie met de veel jongere Fee aan het wankelen is vanwege haar plotselinge kinderwens, ontmoet hij zijn jeugdliefde Odile, die hij al 47 jaar niet heeft gezien. Terwijl het heden en verleden met elkaar botsen, moet Bob kiezen tussen wat ooit was en wat misschien nog kan zijn. Want als niets meer zeker is, wie zegt dan dat het te laat is om opnieuw te beginnen?
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 19 februari 2026 in de bioscoop (WW Entertainment)
Walter S.
Babyboomers zijn toch (net) na WO2 geboren? Een boomer van 65 komt uit 1961, dan ben je geen baby boomer meer.
Graaf Machine
Er zijn verschillende interpretaties over wat de babyboom-generatie is, maar in het algemeen loopt die vanaf geboren vlak na WOII tot geboren eind jaren '50/begin jaren '60.
Dus 65 kan nog net.
max cady
Dus 65 kan nog net.
Mocht de film zich rond 2000 afspelen dan zijn we natuurlijk helemaal van dit vraagstuk af
Graaf Machine
max cady
Een kleine miscalculatie inderdaad maar je begrijpt mijn punt en ik die van jou

Rotterdam@1
Nu in de maak zijn de Vlaamse, Duitse en Scandinavische versie van deze film. op naar het buitenland! lees ik net in de krant. De tijd van boomers, loopt nogal uiteen, ik hou de jaren 1946 tot 1964 aan, heel gebruikelijk ook.
Moderne Betekenis ("Boomer energy"): Online wordt "boomer" vaak spottend gebruikt voor iedereen die ouderwets denkt, ongeacht de werkelijke leeftijd. Het slaat op mensen die niet openstaan voor verandering of jongere generaties niet begrijpen.
Lakte
Heerlijke film! Leuke bioscoopervaring. Theu Boermans flikt het weer! Toch wel een regisseur die wat meer aandacht verdiend. 1000 Rosen, De Uitverkorene, Zee van Tijd, De Partizanen en De Prooi zijn allemaal ook erg goed!
Hele goede mix tussen humor, drama en emotie! Ook zijn de acteurs erg goed gecast en vallen ze allemaal op hun plek. Ook leuk om Johanna ter Steege weer eens voorbij te zien komen. Ik was met mijn moeder heen, zij vond hem heel herkenbaar.
Goeie film waarin een man tijdens een bruiloft zijn jeugdliefde tegen het lijf loopt. De mix tussen drama, komedie en romantiek is niet altijd in balans, maar het levert wel een aangename en onderhoudende film op. Een aantal prima dialogen en Huub Stapel zet een vermakelijk hoofdpersonage neer. De scene met de bedlegerige moeder is mooi, respectvol en intiem.
mrklm
65-plusser Bob [Huub Stapel] heeft een relatie met de 30 jaar jongere Fee [Jennifer Hoffman], maar staat niet te springen om aan haar kinderwens te voldoen. Op het bruiloftsfeest van zijn eerste ex-vrouw [Bo Bojoh] ontmoet hij Odille [Renée Fokker], die hij sinds een bliksemromance op de middelbare school nooit meer heeft gezien. Stapel oogt (terecht) verveeld in dit afgezaagde en ontzettend trage romantische drama. Anneke Blok (als Bobs tweede ex-vrouw) en Godeliveer De Groot (als Bobs hulpbehoevende moeder) leveren prima werk af; de rest van de cast heeft amper iets te doen.
Santi410
Bijzondere discussie over wat een boomer eigenlijk is. Zullen we het vooral over de aangegeven genre hebben. Inderdaad een mooi resultaat van Huub Stapel en andere karakters, maar ik had juist een comedy verwacht, zoals het aangegeven is, maar die heb ik gemist. Prima film, maar had een film verwacht waarin juist Bob met zijn jonge vriendin en zijn bedrijf tegen allerlei generatie verschillen als boomer aan loopt.
Het is meer een romantische drama i.p.v. comedy
AngelicV
Stapel draagt de film, zijn acteertalent knalt van het scherm. Als Fokker ten tonele verschijnt, zeker de scène op de dijk, is er een hoogstaand stukje acteerwerk. De chemie is top. Verder in deze film de cliché grappen, 2 nichten, 3 huwelijken, 2 dochters, 2 krakervrienden, de nostalgie en herinneringen vieren de boventoon in de terugkijk op 40 -45 jaar. De wat diepere boodschap vanuit het jeugdtrauma gekoppeld aan zijn moeder en de zorg hiervoor had ietsje dieper uitgewerkt mogen worden, want dat zorgt voor zijn gedrag. Nu wordt alles licht getoucheerd en weer door.. Het briefje aan t eind vond ik goed bedacht, het geeft aan hoe tieners elkaar kapot kunnen maken, ook nu nog...digitaal.. Hoffman valt wat tegen, Blok is de ex met inzicht en de rest doet hun best. Al met al een film met een glimlach en het besef dat je wat je voor ogen hebt in je leven je ook moet doen. 3,3*

Deels Nederlandse oorlogsfilm 'Quo Vadis, Aida? ' is een kijktip op NPO Start

Deze betrekkelijk laag gewaardeerde titels wonnen ooit de Oscar voor 'beste film'

De Oscars van 2026: hier kijken Nederlanders vannacht live de uitreiking

'The Rehearsal' op HBO Max verbluft kijkers: 'Nog nooit zoiets gezien'