• 9.373.198 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Jake Myers

Met onder meer: Terrence Carey, Claire McFadden en Paige Bourne

Plot Kombucha

Een uitgebluste muzikant met een zielloze kantoorbaan ontdekt dat de gratis komboecha op het werk de productiviteit verhoogt. De komboecha heeft ook verontrustende, transformerende bijwerkingen. Het geestverruimend drankje zorgt ervoor dat werknemers proberen zich dood werken.

avatar van joolstein

joolstein

Opvallend leuke vermakelijke film! Kombucha: ontstaat door telkens verse thee te 'voeren' aan een gelatineachtig vlies/zwam' dat SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) wordt genoemd. Bedorven (gefermenteerde) thee Klinkt niet echt smakelijk he? Dat moeten de makers van deze film denk ik ook gedacht hebben! Eerst in een korte film van 7 minuten; om vervolgens er een volwaardige speelfilm van te maken! Het voelt ook niet aan als een low-budgetproject, maar het is meer vergelijkbaar (en zelfs beter) met Blumhouse-films. Het werd een heerlijke film vol probiotische onzin en tegelijkertijd werknemers uitbuiten en vermoorden onder het mom van een goede balans tussen werk en privé. Tja sommige bedrijfsculturen...vragen er gewoon om dat er een bacteriële cultuur op los wordt gelaten. De film is goed gefilmd, het acteerwerk was solide. (maar soms ook wat stroef) en er zijn een paar mooie, smerige praktische effecten. Hoe dan ook, ik was aangenaam verrast