• 9.369.461 stemmen

My Father: The BTK Killer (2025)

Documentaire / Misdaad | 93 minuten

Genre: Documentaire / Misdaad

Geregisseerd door: Skye Borgman

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot My Father: The BTK Killer

Deze documentaire vertelt het ware verhaal van Dennis Rader, die de bijnaam BTK (Bind, Torture, Kill) droeg, door de ogen van zijn dochter Kerri Rawson. De film onderzoekt de gevolgen van Rader's misdaden en volgt Kerri terwijl ze geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van nog meer slachtoffers en met jeugdherinneringen die verborgen trauma's kunnen bevatten. Interviews met de onderzoekers die hielpen de identiteit van BTK te achterhalen, archieffoto's en ondervragingsbeelden van Rader zelf wisselen elkaar af.

avatar van charmie

charmie

......'.en hier had mijn vader de moestuin en daar stonden allemaal bloemen, de druif was mislukt - zo zuur altijd- en daar had je de boomhut'.

Kerri, capuchon op en schichtig om zich heen kijkend, loopt op een braakliggend veldje waar ze ooit als kind gespeeld had en zo gelukkig was geweest. Een aangrijpend moment uit deze documentaire, want het zal je vader maar zijn, of liever: geweest zijn. Hij heeft haar, als dochter van, een levenslange en bijna ondraagbare last meegegeven die voor altijd op haar schouders zal rusten. Het valt dan ook te hopen dat door haar ontboezemingen in deze documentaire die last enigszins verlicht zal kunnen worden.

A must- see dus, alleen al voor Kerri.

avatar van lang pee

lang pee

Zeker niet de beste docu over BTK. En het moet inderdaad verschrikkelijk zijn voor de dochter, maar het is ook verschrikkelijk voor de zoon, maar die is zo slim geweest om volledig anoniem door het leven te gaan en de aandacht niet op te zoeken.

Als je een boek schrijft, op alle sociale media verkondigt dat je de dochter van bent, moet je niet schrikken dat er ook vele domme negatieve reacties komen. Het is haar job geworden en verdient er goed aan, mag van mij, maar dan weet je dat je een hoop bagger over je krijgt.

Heb al wat gelezen over BTK, en ik kan moeilijk geloven dat zijn vrouw helemaal niets wist, zijn rugzak met duct tape en koord enzo lag jaren gewoon op een schap in de hal. Het was niet echt een proper huis, maar dat schap zal toch wel eens één keer per jaar gekuist zijn. Het tuinhuis lag vol met spullen van de slachtoffers. Ze vond wel altijd dat er iets raar was aan haar man....maar ja, ze gingen elke zondag naar de plaatselijke kerk he...