• 9.374.524 stemmen

Murder at the Embassy (2025)

Actie / Mystery | 90 minuten

Genre: Actie / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Shimek

Met onder meer: Mischa Barton, Raha Rahbari en Richard Dillane

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Murder at the Embassy

Het jaar 1934. Miranda Green is nu privédetective. Ze verlaat Engeland en vertrekt naar Egypte. Ze moet een moord onderzoeken die gepleegd is op een zogenaamd onschendbare plek: de Britse ambassade in Caïro, waar diezelfde nacht een uiterst geheim document is gestolen. Alle aanwezigen in deze afgesloten ruimte zijn verdachten: de Amerikaanse fotograaf, de Engelse student, de Amerikaanse actrice, de Egyptische bewaker, de tolk van de ambassadeur, de Egyptische tuinman en – waarom ook niet? – de ambassadeur zelf.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding.

Voor speciaal publiek die zo films graag ziet.

avatar van joolstein

joolstein

Mischa Barton haalt haar Britse privédetective terug voor een tweede moordmysterie. Zo'n gemakkelijke mysterie-zaak die je op luie zondagmiddag op tv zal kijken. Dit is overigens een vervolg op Invitation to a Murder (2023) Dat eerste deel kreeg een vrij onopvallende digitale release, maar iemand vond dat dit vervolg ook een bioscooprelease verdiende. Na de openingssequentie, waar een man door de straten van Caïro haast, naar een winkel met artefacten wordt je voorgesteld aan het ensemble: een actrice, een journalist, een vertaler, een secretaresse, een ambassadeur en zijn dochter en amateurdetective Miranda Green, om de moord​​zaak op één van hen op te lossen. In beide films in de Miranda Green-serie is het volop genieten van de jaren 30-elementen Waardoor in de films de geest van Jessica Fletcher, bekend van "Murder, She Wrote" rondwaart. Wat misschien gedeeltelijk ook formulewerk is, maar ach dat is verder ook prima is, en alles blijft op een comfortabele manier verlopen. Een bioscooprelease is overdreven maar Miranda Greens detectivewerk werkt wel heerlijk escapistisch...en geen idee wat daar verkeerd aan is? Op naar de uitgestrekte Zuid-Afrikaanse savanne van 1937 voor het volgende deel "The Mystery of the Golden Spear" van de Miranda Green-serie.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het had wel iets. Ik vond het wel mooi. Misschien wat weinig acteurs/actrices, maar het stoorde me niet.

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Weer zo'n flauw Agatha Christie-afkooksel! Geen enkel personage kan enige sympathie opwekken, en hoofdrolspeelster acteert er irritant op los! Enkel heel mooie fotografie, dat moet ik toegeven, voor de rest vlug vergeten is hier de boodschap.