Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Michelle Garza Cervera
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Maika Monroe en Raúl Castillo
Bekijk via Disney+
Plot The Hand That Rocks the Cradle
"Good help is hard to find."
Het echtpaar Caitlin en Miguel Morales is op zoek naar een oppas om voor hun baby te zorgen. Daarvoor huren ze de ogenschijnlijke lieve Polly in. Ze hebben echter geen idee dat zij op wraak zint nadat haar familie is gestorven door een brand in hun huis.
Polly Murphy
Bethanny
Josie Morales
Josie Morales
schumacher
Kabbelt traag & rustig verder, mss iets te traag, mocht van mij allemaal wat sneller gaan.
Zeker geen onaardige film, ook niet wauw.
mrklm
Caitlin [Mary Elizabeth Winstead], een moeder met een verleden van psychische klachten, laat zich overhalen om de zorg van haar kinderen voor een belangrijk deel over te laten aan een babysitter [Maika Monroe]. Die probeert door middel van manipulatie scheuren te veroorzaken in Caitlins relatie met haar echtgenoot [Raúl Castillo] en haar oudste dochter [Mileiah Vega]. Pulpthriller moet het niet hebben van geloofwaardigheid en heeft dan ook een bizarre ontknoping. Hooguit een kijkje waar vanwege het acteerduel tussen Winstead en Monroe.
mrkos
The Hand That Rocks the Cradle
Een gezin huurt een ogenschijnlijk perfecte oppas in, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen allesbehalve onschuldig zijn.
Dit is een vrij brave en voorspelbare thriller die de kijker helaas weinig te bieden heeft. Hoewel ik me het origineel, dat ik destijds met 3,5 sterren beduidend hoger waardeerde, slechts vaag herinner, wist deze remake geen moment echt te overtuigen.
De film komt traag op gang en hoewel de spanning geleidelijk wordt opgebouwd, blijft een echte climax uit. De voorspelbaarheid van het plot, de gebruikelijke clichés en enkele onlogische keuzes zorgden ervoor dat ik nooit echt op het puntje van mijn stoel zat. De huiselijke setting en de neergezette sfeer waren echter prima verzorgd.
Het hoogtepunt van de film ligt in de uitstekende acteerprestaties van Monroe en Winstead. Beiden weten het beste uit hun rollen te halen en geven de film net dat beetje overtuiging dat elders ontbreekt. Alleen vond ik Monroes rol net iets te braaf. Jammer genoeg ontbreekt de chemie tussen Morales en Winstead, waardoor hun onderlinge dynamiek minder geloofwaardig overkomt.
Deze remake is daarmee een gemiste kans en voegt weinig nieuws toe. Een film die verder competent is uitgevoerd, maar door de voorspelbaarheid, clichés en enkele onlogische keuzes nooit echt spannend wordt.
2,5 sterren.
Waku
The Hand That Rocks the Cradle
2,5 sterren.
Duidelijk
UmbraVitae
Redelijke thriller, maar dit is totaal geen horror se, verder ook niks nieuws onder de zon. Doe uit '92 nog nog gezien, die wordt blijkbaar pak beter beoordeeld.
teigertje
- 2075 stemmen
Deze remake naar de orginele film uit 1992 kan niet tippen aan het orgineel.
Deze remake versie is best een bij vlagen heftige film met enige schokkende scenes.
En enige ontroering en wat mild expleciete sensuele scenes.
Wat ik wel jammer vond deze versie naar mijn smaak te divers is.
Een goede en best pittige remake film met een iets andere interpretatie in het verhaal.
Het acteer spel van de cast is echt sterk en heel goed geacteerd dat valt gelijk ook op.
Matige film waarin een echtpaar een vrouw inhuurt om te helpen met hun twee kinderen. Een losse remake van de gelijknamige film uit 1992. Nogal rustig opgebouwd waardoor het soms wat aan de saaie kant is. Sowieso minder spannend en vermakelijk dan het origineel. Wel goed gecast en goed geacteerd.
perceived
Het origineel kan ik me niet herinneren. Deze remake is niks bijzonders, maar wel bijzonder vermakelijk. Zeker niet slecht! 6.5/10*
blurp194
Het verhaal is vanzelf bekend, en daarmee zet de film zich al op een stevige achterstand, want het origineel moest het toch in belangrijke mate van de originaliteit hebben. En hoe graag ik ook een film met MEW zie, het is wel een beetje een afknapper om haar als moeder en huisvrouw te zien - waar is de Nikki Swango gebleven, de Ramona Flowers? De modderfokking dochter van John McClane?
Maika Monroe heeft een veel leukere rol eigenlijk, en maakt daar goedbeschouwd ook veel meer van. Maar wat is ze mager, onherkenbaar haast.
En wat is het jammer dat het plot zo gemakzuchtig is, er is zo ongeveer niets te beleven aan deze hele film. Je zou hopen op meer durf, wellicht zelfs een echt spel met de sympathie van de kijker, een andere afloop om wie zich het origineel nog herinnert een beetje te verrassen. Maar nee, deze film speelt op de makkelijke winst, eens je binnen bent is het kassa, wat daarna komt is niet relevant. Gemakzucht rules the world.

'The Hand That Rocks The Cradle' vanaf vandaag te streamen op Disney+
nannyremakepsychologische thrillernewborn baby