• 9.373.940 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: Rachel Lee Goldenberg

Met onder meer: Dermot Mulroney, Lily James en Dan Stevens

Plot Swiped

De recent afgestudeerde Whitney Wolfe Herd breekt met vastberadenheid en vindingrijkheid door in de door mannen gedomineerde techindustrie. Ze lanceert de innovatieve, wereldwijd geprezen datingapp Bumble. Daarmee effent ze de weg naar de status van jongste vrouwelijke selfmade miljardair.

avatar van scorsese

Goeie film over een jonge vrouw die gaat werken voor een tech startup. De film lijkt in eerste instantie een beetje als een waargebeurd rise-and-fall verhaal, maar gaat meer over seksisme op de werkvloer en victim blaming. De film blijft wel redelijk luchtig en hierdoor ook wat oppervlakkig. Wel onderhoudend en daardoor nog net 3.5 sterren.

avatar van jaxteller

jaxteller

Goede film, vooral interessant om te zien hoe Tinder en Bumble ooit zijn begonnen en groot zijn geworden. Lily James altijd een genot om naar te kijken.

avatar van Waku

Waku

Intrigerend verhaal over de jonge Whitney Wolfe Herd die aan de basis stond van de inmiddels miljarden reus Tinder. Het succes maar ook vooral de diepe dalen die de jonge onderneemster doorstaat komen nadrukkelijk in beeld. Film sleept je mee van begin tot eind. Boeiend.

avatar van filmkul

filmkul

Sterk drama. Het verhaal is best interessant, actueel en zit vol emotie. De uitwerking is erg goed. De film kijkt lekker weg en neemt je vanaf het begin mee in het verhaal en laat je tot en met het einde ook niet meer los. Goldenberg weet een mooie mix te maken van luchtigheid en drama waarmee zij de kijker ook weet te raken. Naast het drama ook leuk om te zien hoe Wolfe dacht over de apps en er succesvol mee werd, ook na tegenslag. James weet alles goed over te brengen en zet een mooi stukje geloofwaardig acteerwerk neer. Aanrader! 4.0

avatar van IH88

IH88

Uitstekende film. Lily James is een actrice die heel goed is in romcom's/drama's, historische kostuumdrama's of musicals, en meestal speelt ze een sympathiek personage met de nodige liefdesperikelen. Maar de laatste tijd laat James een andere kant van zichzelf zien, en ook in Swiped speelt ze een personage dat in eerste instantie sympathiek oogt, maar uiteindelijk aardig wat persoonlijke problemen heeft en niet altijd de beste beslissingen neemt. James is één van mijn favoriete actrices, en hopelijk gaat ze verder op deze ingeslagen weg.

Het lijkt me als vrouw (en ook als man om eerlijk te zijn) pure horror om in zo'n jungle te werken vol met testosteronbommetjes, misogynie en onvolwassen kereltjes. Dat Whitney in eerste instantie mee gaat in deze puberale onzin is wel te begrijpen, maar wat er daarna allemaal gebeurd is geen verrassing. Het is voor de kijker al vanaf het begin duidelijk dat deze kereltjes geen vrouw als gelijke dulden, maar Whitney komt daar helaas te laat achter. Mooi om te zien dat ze na Tinder met Bumble toch nog echt haar eigen datingsite heeft kunnen maken, en het laat ook goed zien hoe snel het in die wereld toen der tijd allemaal ging (en nu nog steeds) gaat. De concurrentie is moordend, en anders word je wel opgekocht door een ander bedrijf of een investeringsbank.

Swiped kleurt misschien een beetje te veel tussen de lijntjes (je mist de hand van Fincher/Sorkin), maar enerverend en vermakelijk is het allemaal zeker.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Boeiende film dat (denk ik) aardig dicht bij het origineel is gebleven. Uiteraard wordt de film vanuit één kant verteld.

Schokkend om te zien wat de cultuur is in dit soort succesvolle tech start-ups. Ik vermoed dat bij veel van dit soort succesvolle start-ups dezelfde problemen naar boven komen: te snel groeien, te veel geld, te weinig ervaring en een gebrek aan leiderschap. Prima geacteerd en de film blijft boeien (kakt nergens in). Ik kende het verhaal van Whitney nog niet, dus ook het einde was voor mij nog niet bekend. Verder volgt de film de standaard patronen van soortgelijke films. Toch is het interessant om een inzicht in deze wereld te krijgen. Benieuwd wie er na het zien van deze film nog zonder bitter bijsmaak op tinder gaat 'swipen'. 3,5 ster.