• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Keith Jardine

Met onder meer: Brendan Fehr, Majandra Delfino en Raoul Max Trujillo

• meJane Bekijk via meJane

Plot Kill Me Again

"Some nightmares never end"

Charlie is een beruchte seriemoordenaar die bekend staat als de Midnight Mangler. Hij zit gevangen in een tijdlus waarin hij steeds opnieuw dezelfde gewelddadige nacht beleeft in een wegrestaurant. Aanvankelijk omarmt Charlie zijn gruwelijke driften, maar al snel wil hij wanhopig ontsnappen aan de eindeloze nachtmerrie. Terwijl de lijken zich opstapelen en zijn geestelijke gezondheid afbrokkelt, probeert hij alles om de tijdlus te doorbreken.

avatar van schumacher

schumacher

Het begin oke, maar erna tja, 1u48min hetzelfde, ben afgehaakt

avatar van mrklm

mrklm

Seriemoordenaar Charlie ‘The Mangler’ [Brendan Fehr] bezoekt het Killer Cafe (met o.a. Majandra Delfino als serveerster en voormalig MMA-vechter Tait Fletcher als kok) en doet zijn ding. Tot zijn grote verbazing staat hij direct daarna opnieuw voor de deur van het café en gedragen alle andere aanwezigen zich op precies dezelfde wijze. Charlie is in een timeloop beland en probeert wanhopig te achterhalen hoe hij uit deze loop komt. Gezien zijn “arbeidsverleden” heeft hij wel een idee, maar de keuze is groot. Zwarte komedie leunt op een niet onaardige grap die met een betere acteursregisseur een aardige film had kunnen opleveren in een korter format. Fehr heeft weinig komische flair en het gegeven is te mager voor een avondvullende film.

avatar van JanArends

JanArends

Ik vond m eigenlijk wel leuk en sympathiek,

Voor een tussendoorfilm.

Had wel t idee m al eerder gezien te hebben

Einde had voor mij anders gemogen.

Hoef niet perse uitleg.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermakelijke, originele horrorfilm die creatief omgaat met het desbetreffende idee, ook al duurt het met 108 minuten wat te lang. Regisseur Keith Jardine overtuigt bovendien niet met de griezelelementen, want spannend, goor of sensationeel is Kill Me Again spijtig genoeg nergens. Bijzonder is dat de makers altijd wel een manier vinden om de aandacht van de kijker naar het scherm toe te trekken en maken daarmee goed gebruik van het gegeven. De uiteindelijke uitkomst is echter nogal eenvoudig en lijkt er met de haren bijgesleept, daarnaast blijft de visuele regie wat plat en had de film meer praktische effecten mogen inzetten. Brendan Fehr zit verder goed in zijn rol en zet een aantal komische situaties neer.