• 9.373.012 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Gerald Robert Waddell

Met onder meer: Ignacyo Matynia, Jordan Knapp en Will Jandro

Plot Project MKHEXE

Amateurfilmmaker Tim keert terug naar huis na de ogenschijnlijke zelfmoord van zijn broer Sean. Tim leert dat Sean geobsedeerd was door een stadslegende op het internet die verband houdt met een geheim experiment rond gedachtebeheersing. Terwijl de filmmaker onderzoek doet, Sean's aantekeningen verzamelt, en familie en vrienden interviewt, vermoedt Tim dat zijn broer is vermoord. Met de hulp van Sean's vriendin Nicole verandert Tim's zoektocht naar de waarheid in een obsessie, die zijn verdriet ontrafelt en een angstaanjagende realiteit onthult.

avatar van ibendb

ibendb

Project MKHEXE is een urban legend over een gefaald mind control-experiment van de overheid tijdens de Koude Oorlog. Alle informatie online of fysiek werd gewist en nieuwe informatie wordt onmiddellijk offline gehaald. Na de mysterieuze dood van zijn broer maakt Tim een documentaire om de waarheid te achterhalen.

Conspiracy theories zijn altijd een leuke basis voor een found footage-film of mockumentary. Er is veel lore te halen uit Creepypasta's en men kan uren blijven zoeken naar connecties en cover-ups. De opzet van deze film zit dus wel al in orde en aanvankelijk is het wel best interessant om te zien welk broodje aap-verhaal hier wordt neergezet. Lekker mysterieus en met een goede opbouw. De film verliest zichzelf halverwege met nodeloos gemijmer over wat nu eigenlijk aan de hand is. Ook wordt er te veel herhaald in de meerdere interviews met acteurs die maar mager acteertalent bezitten.

Naar het einde toe werd het steeds vager en vager waardoor je als kijker gewoon afhaakt. Het blijft ook maar duren allemaal. Dit had geen 113 minuten lang moeten zijn. Een bondige 90 minuten volstaat bij een doorsnee film als deze.

Dit is een perfect voorbeeld van hoe je als filmmaker met honderden ideeën zit en die ook allemaal in de film wil verwerken. Men verliest zich hier dan in om een ellenlange exposition dump te doen om dan te kunnen pronken dat ze een "gelaagd verhaal" hebben geschreven. Uiteindelijk is dit een overlang, makkelijk te vergeten filmpje is.

En men mag wel eens stoppen met onnodige camera-malfunctions te gebruiken in dit soort films. Ik had mijn koptelefoon aan en ben nog aan het bekomen van het bombastische ruis-effect dat continu gebruikt werd.