• 9.374.006 stemmen

Geregisseerd door: Wouter Hermans

Met onder meer: Dirk Gunther Mohr, Inge Sonderen en Susan Joyce

Releasedatum: 29 mei 2025

Plot Bezuidenhout

Johan Zuiderwijk woont in Bezuidenhout, Den Haag. Na het bombardement op Rotterdam en de uitzichtloze oorlog, richt hij met anderen een verzetsgroep op, deels vanwege een Joodse vriend. Ze ontdekken Duitse raketinstallaties in het Haagse bos, gericht op Londen. Terwijl hun acties riskanter worden, ontdekt Johan een verrader in de groep. Vriendschap wordt onzeker. Op 3 maart 1945 loopt een Brits bombardement gruwelijk fout.

avatar van Film007

Film007

Mijn moeder - toen 17 - jaar heeft samen met haar ouders en 2 zusjes het bombardement in Bezuidenhout overleefd. Mijn opa zat bij het verzet. Wijlen mijn moeder heeft mij (en haar andere kinderen) nooit veel over de oorlog verteld. Ik had hoge verwachtingen van de film over het bombardement van Bezuidenhout en deze zijn allemaal uitgekomen. Erg goed gespeeld door de diverse acteurs. Goede beelden en een goede verhaalslijn. Hulde voor het feit dat deze film met zo weinig financiële middelen in zulk een korte tijd is gemaakt.

De oudste dochter van Julie Schagen van Leeuwen

avatar van MonkeyMaffia

MonkeyMaffia

Er zijn van die films waarvan je denkt: deze hadden gewoon in het buurthuis moeten blijven. Bezuidenhout is daar het perfecte voorbeeld van. Al bij de trailer krijg je het gevoel dat je naar een registratiefilm kijkt van een amateur-toneelgroep die net iets te veel subsidie heeft gekregen. Alles ademt “cultureel verantwoord”, maar niets voelt als cinema.

De acteurs lijken vooral hun tekst te hebben onthouden, maar zijn vergeten er iets mee te doen. Elke zin klinkt alsof het net iets te hard wordt uitgesproken, zoals je op een podium zou doen, maar dan zonder publiek. De emoties? Die zitten waarschijnlijk nog ergens in de coulissen. En dan hebben we het nog niet eens over de cameravoering, die vooral lijkt te zijn gedaan door iemand die net een cursus “filmen met een filter” heeft gedaan.

De muziek probeert je te vertellen dat er spanning is, dat er drama is, dat dit diepe shit is. Maar je hersenen denken ondertussen: is dit satire? Of gewoon een lange sketch die te serieus is genomen?

Als dit een voorproefje is, dan smaakt het vooral naar karton. Maar goed, misschien dat je tante of oma het leuk vindt, omdat ze van amateur toneel houdt.

0,5 sterren – en dat is inclusief de moeite om er een trailer van te maken.

avatar van Waku

Waku

Alleen interessant voor bewoners die zich betrokken voelen met of leven in de Haagsche "Bezuidenhout" . Verder is het allemaal matig. Zal ook met budget te maken hebben ongetwijfeld. Dat is zeker te zien tijdens het bomardement. Film is opgenomen op een berperkt aantal lokaties. Acteerwerk is zoals andere mede forum lid al benoemde vrij belabberd. Amateur toneelgroep. Ook dat zie je terug. Film duurt drie kwartier en dat is lang genoeg. 1.5*/2*