• 9.372.468 stemmen

Met onder meer: Carmen Machi, Ivana Baquero en Tristán Ulloa

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot La Viuda Negra

Augustus, 2017. Op een parkeerplaats in Valencia ligt het lichaam van een man, zeven keer gestoken. Alles wijst op een passionele moord. De politie, met een ervaren inspecteur aan het hoofd, begint een onderzoek tegen de klok dat hen al snel naar een verdachte leidt die niemand had verwacht: Maje, de jonge weduwe. Ze is lief en sereen, en ze was minder dan een jaar met het slachtoffer getrouwd.

avatar van lang pee

lang pee

Redelijke waargebeurde film. Eigenlijk is het een voorkomend simpel verhaaltje. Er zijn vrouwen die een man zo gek maken, dat ze bereid zijn echt alles voor ze te doen...

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Een degelijke true crime/drama film. Heb er met genoegen naar gekeken.

Al met al: 3 sterren waard.

avatar van stinissen

Je kunt echt door een vrouw gemanipuleerd worden vooral als je gevoelens hebt voor die persoon. Die Salva was echt naïef...

avatar van AngelicV

AngelicV

Op waarheid en een voorbeeld van hoe innerlijke onvrede leidt tot dwangmatige manipulatie die ontaardt in één groot drama. Goed realistisch acteerwerk.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Iets te degelijke film die simpelweg te lang duurt voor hetgeen wordt verteld. Wel prima dat de film begint als normale detective (daar lijkt de film wel op) maar daarna een vrij lange flashback krijgt - dat wel zorgt voor wat verandering. Acteerwerk is aardig maar niet denderend. Verder leuk om het ooit nog kleine meisje uit Pan's Labyrinth weer eens te zien (ik ken haar vooral van heel veel Insta-posts op warme stranden en aan zwembaden) al blijft haar vertolking wat vlakjes. 2,5*.

avatar van nadrin

nadrin

Leuke film. Verveelt niet.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Mooie drama/thriller film. En ook nog eens gebaseerd op ware gebeurtenissen. Hier over een prachtige uitziende jonge vrouw, een zwarte weduwe, maar eigenlijk niet meer is dan een hoerie sloerie die mannen manipuleert. En dat zeg ik om aan te geven wat voor een valse bitch het hoofdpersonage is en dat goed weergeven wordt. Dat maakt de film alleen al het kijken waard. Het narratief is hier ook goed gekozen en draagt bij aan het kijk plezier.

Een ander pluspunt vond ik dat de film zich afspeelt in Valencia maar je nergens mooifilmerij ziet. Geen mooie en exotische decors. Alleen de rauwe moderne stad. Dat zorgde ervoor dat de film zijn typisch Spaanse beklemmende sfeer behield.

Een keurige Netflix productie uit Spanje.