• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: Taylor Morden

Met onder meer: J.J. Abrams, Damon Lindelof en Evangeline Lilly

Plot Getting Lost

"WE HAVE TO GO BACK"

Getting Lost is een documentaire over het wereldwijde televisiefenomeen Lost. Met interviews met de cast en crew, maar ook met leden van de trouwe schare fans die de serie twintig jaar na de oorspronkelijke uitzending nog steeds vieren. Daarnaast gaat de film in op reacties op het polariserende einde van de show en beschuldigingen van een onprettige werkomgeving in de show, die tijdens de productie van de film aan het licht kwamen.

avatar van brawljeff

brawljeff

Dit was voor mij een flinke tegenvaller. Al sinds de eerste aankondiging keek ik uit naar deze documentaire. Vorig jaar heb ik de complete serie voor een derde keer bekeken, maar de documentaire kwam net iets te laat om daar direct op aan te sluiten.

Getting Lost heeft bijna alle prominente namen van de cast en crew weten te strikken. Natuurlijk missen er wat acteurs (die van Jack, Sayid, Sun en Charlie), maar dat kan je de makers niet kwalijk nemen. Helaas was de strekking van de documentaire niet wat ik had verwacht. Lost draait om de personages, dus het was leuk geweest te leren hoe de acteurs zijn gecast en hoe zij de ontwikkeling van de personages hebben ervaren. We krijgen echter een reeks anekdotes voorgeschoteld die de meeste Lost fans wel kennen. Ik heb letterlijk niets nieuws gehoord. Daarnaast wordt er in mijn ogen teveel aandacht specifieke fans besteed, iets waar de Friends reünie ook last van had.

Desalniettemin was het heerlijk om alle gezichten 20 jaar later weer te zien. Ook de reflectie op het slot van Lost vond ik interessant. Ik zal het slot altijd verdedigen, maar voor veel kijkers was dit de reden om Lost als mislukking te zien. Dat blijft een bijzonder gegeven.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Erg leuke docu over het fenomeen Lost, en de trouwe fanschare die ook nog steeds actief is. Ongetwijfeld veel anekdotes die al bekend waren, maar volgde zelf gewoon toentertijd de serie en verder niet de achtergronden, roddel en achterklap, dus het meeste was nieuw voor mij. Er is veel werk van gemaakt: we krijgen veel locaties, acteurs, fans en lostprullaria te zien. Ook negatievere zaken worden aangestipt (misdragingen, het vermeende uitmelken van de verhaallijnen). Soms moet je wat overdreven claims ('voor Lost bestonden nauwelijks series met een diverse cast', 'Lost was de eerste serie die Aziatische mannelijke personages niet deseksualiseerde', 'Lost is een van de weinige series met een vrouwelijk hoofdpersonage met een duistere achtergrond', dat werk) voor lief nemen, maar ik kon er ook wel om lachen. Aanrader!