• 9.374.477 stemmen

Genre: Fantasy / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jamin Winans

Met onder meer: Laura Rauch, Anthony Nuccio en Martin Angerbauer

Plot Myth of Man

Een doofstomme vrouw dwaalt door een stad die gevangen wordt gehouden door een mysterieuze rode wolk die willekeurig uit het niets verschijnt. Wanneer de wolk door de stad rolt, moeten de mensen zich binnenshuis verstoppen om hun leven te redden, want contact met de wolk kan dodelijk zijn. De vrouw is ervan overtuigd dat ze de oplossing voor het probleem van de stad heeft gekregen. Ze kan aura's zien boven de hoofden van bepaalde burgers en met die aura's samen kan ze een ster vernietigen die de stad tegen de wolk beschermt. Mensen overtuigen om haar te helpen in haar zoektocht is niet eenvoudig, maar ze heeft een sterk en rechtschapen hart en ze is vastbesloten om door te zetten.

Eindelijk.

Er zijn tegenwoordig jaren dat ik geen enkele 5* rating uitdeel, dus films als deze zijn altijd een feestje. Ik dacht initieel dat Winans wat té ambitieus was met deze film, maar daarin heb ik me dus vergist. Ondanks dat hij en vrouwlief het meeste zélf gedaan hebben, is het toch een geniale film geworden.

En dat voor een twee uur durend CG-fest. Uiteraard primeert esthetiek boven technische kunde, maar het ziet er wel allemaal erg gaaf uit. Verder is er enkel muziek, geen dialoog, lijkt het hoofdpersonage uit Amélie weggelopen, doet de lore wat denken aan de Cartoon Saloon folklore en is de mix van steampunk en urban fantasy onuitgegeven. Ik kan alleen maar enorm onder de indruk zijn.

5.0* en een uitgebreide review

Voor de liefhebbers trouwens: ook nog een interview met Jamin Winans over het onstaan van dit huzarenstukje.

avatar van stinissen

Geweldig dat Onderhond deze prent zo kan waarderen daar kan ik echt van genieten alleen is dit echt geen film voor mijn. Ik vond alles vervelend aan deze visuele film, geen dialoog kon ik me nog wel in vinden zoals La Guerre du Feu (Film, 1981) die voor mijn 5 sterren was.