Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: M.J. Bassett
Met onder meer: Matilda Lutz, Robert Sheehan en Wallis Day
Bekijk via Prime Video
Plot Red Sonja
"Witness the rise of a legend."
In het Hyboriaanse tijdperk, een era van goden en mythische monsters, komt de barbaarse jageres Red Sonja oog in oog te staan met Dragan the Magnificent en zijn meedogenloze bruid, Dark Annisia. De kwaadaardige tiran wil haar volk vernietigen en maakt Red Sonja tot slaaf. Gevangen, geketend en gedwongen om te vechten om te overleven, zal ze een weg moeten vinden door het rijk van Dragan om haar vrijheid terug te winnen. Daarbij wordt ze geholpen door een leger van verschoppelingen.
Red Sonja
Hawk
Princess Zarkan
Tr'aal
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 14 augustus 2025 in de bioscoop (The Searchers)
Het origineel Red Sonja (Film, 1985) was al mager ondanks de cast maar deze film is een overbodige remake.
joolstein
Oei, dat zal ik niet gauw durven te beweren; denk toch dat Matilda Lutz (Revenge, Rings, Reptile, en Magpie )een betere actrice is dan Brigitte Nielsen en Arnold Schwarzenegger is een bekendheid maar die heb ik nog nooit op acteren kunnen betrappen! Wel eens dat het gedoe rond de film en de keuze voor regisseur MJ Bassett niet hoopvol stemmen, kijkend naar zijn eerdere werk! Betwijfel trouwens ook of dat het wel een remake is en niet een ander verhaal met hetzelfde karakter. Ach we gaan het zien! Kijk elke fantasiefilm dus ook deze!
De film wil wel zo scoren door de zelfde titel te nemen.
schumacher
Ik dacht dat het mega mega slecht zou zijn, velen zullen waarschijnlijk een 0.5 of 1 ofzo geven maar ik heb al veel slechter gezien dan dit, het was toch nog net de middelmaat. Ondanks alles heb ik toch de film kunnen uitkijken.
DDT
Komaan zo slecht was het nu ook niet , ik zie graag dit genre . Heb al slechtere gezien ze
filmkul
Redelijke fantasy film. Als je de poster ziet en de titel vrees je het ergste maar na het zien van de trailer durfde ik het toch aan. De film viel verre van tegen. Het verhaal is voorspelbaar en herkenbaar van vele vergelijkbare films, maar de uitwerking maakt heel veel goed. De opbouw is kort maar de vaart zit er goed in. De actiescenes zien er goed uit en zijn op momenten ook best spannend. Visueel overtreft de film het B-genre. Redelijke effecten, mooie locaties en zeker niet goedkoop uitziende aankleding. Het acteerwerk kan beter maar is zeker niet slecht. Aangename verrassing. 3.0/ 3.5
Sepiroth
Gewoon een leuke avontuur/actie film. Lage verwachtingen maar toch aangenaam verrast. Voldoende voor Rode Sonja.
joolstein
Ik vond het niet vreselijk, maar ook niet geweldig. Maar om eerlijk te zijn was de eerste film over de de roodharige krijgsvrouw ook niet heel goed. Echter als ik beide films vergelijk had die tenminste wel wat meer weg van de fantasie-romans die in de donkere middeleeuwen afspeelden. Uit welk bronmateriaal deze Red Sonja-film kwam....ik kan het niet zeggen? Het lijkt helemaal geen Robert E. Howard-bewerking te zijn.
Deze film zal dus waarschijnlijk door vele als niet goed worden beschouwd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel plezier aan heb beleefd. Oké het lijkt een beetje rond te shoppen bij andere films en het is er erg zonnig en 'schoon'. Alle dorpelingen dragen zeer verzorgde kleding en zitten niet onder de modder. Het verhaal is vrij modern met verschillende actualiteiten. (De schurk is een kleine man, een techneut die kapitalist is geworden... Was dat...?)
Ach als je geen onrealistische verwachtingen hebt van deze lowbudget Red Sonja je vermaken. Matilda Lutz is ook fantastisch in de hoofdrol. En oké het is niet hoogdravend maar het is wel precies wat ik had verwacht: een solide escapistisch Hollywood-avontuur dat soms te ambitieus voor het budget was. Alleen jammer dat het geen pulpfictie voor volwassenen was.
blurp194
Ok, het is dus geen remake, het is een ander verhaal. Wel een beetje met de diepgang van een aflevering van Xena the Warrior Princess misschien, maar ook weer niet heel onaardig.
Jammer van de wat ongelukkige mix van CGI (AI?) beelden en suffe decors. Wellicht dat het budget niet toereikend was, maar daar zijn toch betere oplossingen voor vind ik dan. En ook jammer van de overdreven epische muziek, je denkt af en toe haast dat je naar een ouderwetse jaren-60 spektakelproductie zit te kijken.
En ja, in het begin had ik echt wat twijfels bij Lutz in de titelrol. Te veel een weifelend tutje om zo'n rol aan te pakken. Maar eens de bling bling bikini te voorschijn komt is dat ook wel vergeten. Fraai tegenspel ook van Wallis Day - die had van mij nog wel wat meer ruimte mogen krijgen, met haar fraaie blonde Brigitte Nielsen kapseltje - wat Brigitte in die andere films had dan.
Verder is het allemaal wel wat te gemakzuchtig en te inwisselbaar. De 'echte' Red Sonja heeft na veertig jaar nog steeds wel iets van een cult status, dit filmpje is iedereen over een half jaartje al wel weer vergeten.
mrklm
Op negenjarige leeftijd ontsnapte Sonja [Sofia Weldon] aan een bloedbad waarbij haar hele familie werd afgeslacht. Als jongvolwassen vrouw [Matilda Lutz] vindt ze de man [Robert Sheehan] die verantwoordelijk was voor die slachting wanneer ze als gladiator wordt ingezet. Uiteraard zin Sonja op wraak in deze vrouwelijke variant op Spartacus die het gebrek aan budget tevergeefs maskeert met middelmatige CGI en opzichtige montagetrucs. Lutz is prima in de titelrol, de film valt tegen.
Waku
Alhoewel de film mij uiteindelijk niet eens zo verveelde en makkelijk af te kijken was, toch zaten er wat haken en ogen aan deze "Red Sonja". De CGI effecten zijn erg matig. De settings zien er ook echt uit als settings uit en dat is dodelijk voor een film. Net als de SFX make up. Het is te over duidelijk zichtbaar. Als het acteerwerk dan ook nog eens te wensen over laat wordt het een pijnlijk verhaal.
Soms ziet het er allemaal wel even leuk uit ( sporadisch) en de gevechten kunnen er mee door.
Maar al met al laat "Red Sonja" geen indruk achter.
2*/2.5*
blackwolves
naam niet waardig geef mij maar de oudere Versy stukken beter dan deze nieuwe remake
er zit wat actie in maar het duurt toch een tijd deze vrouw die het karkter speelt hebben toch wel slecht gekozen tegen het einde van de film komt er word meer vaart maar hij komt niet echt van de grond zelfs de vecht scenes kunnen de film niet reden had meer verwacht na dat ik op youtube de trailer had gezien zocht ik overal op google waar ik deze film kon kijken maar nu ik hem heb gezien ben ik diep teleurgesteld neen deze red sonja is een slechte remake
Drifter
Goede actiefilm. Red Sonja had wat beter gecast kunnen worden, meer spieren. Maar verhaal zit goed in elkaar, is spannend en veel actie.
cinematic81
Middelmaat maar ook weer geen ramp. De film kijkt op zich best goed weg, met een aardig tempo en soms leuke actie. Het verhaal is niks, er is geen world building en het acteerwerk is van B-niveau (vooral die Keizer trok ik slecht) maar af en toe ontstijgen de effecten en shots dat. Deze had zo van Paul W.S kunnen zijn.
mcdaktari
Dit soort films laat ik links liggen, daar neem ik echt de moeite niet voor want ik weet bij voorbaat al dat het niks voor me is.
Arno1959
Matige film, verhaal is niet echt uitdagend. Hopelijk komt er GEEN 2e editie.
Armin
Matige film, verhaal is niet echt uitdagend. Hopelijk komt er GEEN 2e editie.
Luudje10
Lang getwijfeld of ik deze remake wel wilde zien. De recensies waren divers en meestal is de remake niet beter aks het origineel. Gisteravond toch gekeken op primevideo en moet eerlijk het viel niet tegen. De special effect waren niet de allerbeste maar met een beetje fantasie kom je een eind. Nog wel wat bekende acteurs. Brigitte Nielsen vond ik wel beter uit zien als Red Sonja als deze maar dat is smaak. Vond het origineel beter en Arnold deed natuurlijk ook mee, maar deze was ook vermakelijk. Kleine voldoende

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Nobody 2
Actie / Thriller, 2025

The Unholy Trinity
Avontuur / Western, 2024
monsterswordplaykoningintalisman gebaseerd op stripvillainesshigh fantasyfemale warriorsword and sorceryepic fantasyфэнтези