• 8.764.905 stemmen

The Hollywood Sign (2001)

Actie | 90 minuten

Releasedatum: 4 oktober 2001

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Hollywood Sign

Tom Greener was ooit een redelijk bekende acteur. Na een verblijf in de gevangenis is er aan zijn carrière echter snel een einde gekomen. Hij probeert het scenario "The Hollywood Sign" te slijten in Hollywood, in de hoop dat dit hem weer aan een aardige rol helpt. Naar een boek van Leon de Winter.

logo tmdbimage

avatar van dttom

dttom

had ik in de sneak. eerste helft is veel te traag maar tweede helft was wel redelijk. Meer videofilmpje denk ik.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

ik was er tegerlijkertijd met dttom en ben het helemaal met em eens

avatar van wackyboy

wackyboy

Deze film kijken is echt verspilde tijd, je kan nog beter anderhalf uur achter elkaar TellSell of Wehkamp t.v. kijken, dan vermaak je je nog meer.

Ik vond Leon de Winters boeken altijd wel okay; heb the Hollywood Sign niet gelezen en dat ga ik na het zien van deze film ook zeker niet doen, maar andere boeken van hem waren beslist te pruimen, ik had dan ook echt wat beters verwacht.

Heb destijds in de media grote verhalen gelezen over plannen van hem om films te produceren, maar als deze film het resultaat is, kan hij maar beter ophouden.

Ik heb me achtereenvolgens geergerd aan het zwakke script, de waardeloze muziek (steeds te prominent aanwezig) en het zwakke acteren. Het enige positieve aan deze film vond ik dat hij oude rotten als Burt Reynolds en Rod Steiger weer eens een kans gaf om te acteren.

Niet kijken dus, zelfs niet als-ie op t.v. is.

Bandit

Wackyboy: Wat betreft het script en de muziek ben ik 't met je eens, deze zijn niet denderend. Het boek van Leon de Winter kun je gerust lezen, dit is zoals bijna altijd veel beter en amusanter dan de film. En over de grote verhalen in de media destijds van Leon de Winter... ach ja hij heeft een grote waffel en je moet bij hem altijd de helft maar geloven. Je gaf aan dat je het positief vond, dat oude rotten als Reynolds en de ondertussen overleden Steiger weer een kans kregen om te acteren, maar deze acteurs maken/maakte meer films in een jaar dan ieder ander acteur. Om nu meteen te zeggen dat het kijken van "The Hollywood Sign" verspilde tijd is, vind ik erg overdreven.

De film heeft zo z'n momenten en houdt zich staande door de goede en af en toe hilarische vertolkingen van Burt Reynolds en Rod Steiger.

neo

Leuk acteerwerk van de 3 acteurs, hier en daar wat droge humor en een redelijk verhaal. Al met al best leuk. 3 sterren

neo schreef:

Al met al best leuk. 3 sterren

mmmm, heb je je toch bedacht Neo, je hebt nu 2.5 gegeven.

zo goed smokey

Veel beter,

had je toch 't verkeerde telraam te pakken Neo

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Wel een aardig filmpje, ik had het boek gelezen en verwachtte dus wel wat van deze film. Het is me niet tegengevallen alleen het einde viel me wat tegen, in het boek is deze veel sterker. Maar de film heeft zeker zijn leuke momenten en is de moeite waard om te gaan kijken.

avatar van braambes

braambes

er had veel veel meer ingezeten

het boek was veel beter

jammer maar zo is het gewoon

leuk om tom berenger in een komedie aan het werk te zien

avatar van donnie B.

donnie B.

braambes schreef:

er had veel veel meer ingezeten

het boek was veel beter

vond ik ook. had het boek reeds 2x gelezen voordat ik deze in de bios zag. maar mijn inbeelding tijdens het lezen was totaal anders dan de beelden in de film! hier hadden ze een veel betere film van kunnen maken. los vd hoofdrolspelers, die waren ok.

avatar van Quentin

Quentin

Leuke, luchtige film, met goed acteerwerk van de 3 hoofdrolspelers ... ben nooit ver gekomen in het boek dus een vergelijking kan ik niet echt maken .... 3/5

avatar van E V

E V

De film vind ik niet zo heel sterk, kan er mee door. Het boek vond ik beter.

avatar van sn@ke

[email protected]

• 2077 berichten

The holywood sïgn *** 1/2

Goede film. De acteurs zijn voortreffelijk ( behalve Berenger), Berenger komt spijtig genoeg wel het meest geloofwaardig over als aan lager wal geraakte acteur ... Reynolds en vooral Steiger zorgen echter voor leuke dialogen en grappige situaties( de ultieme acteerscene bij die mafiosi is erg goed en leuk ). Het verhaal is apart maar goed. De twist op het einde is erg cool. Ik heb het boek niet gelezen, miss is deze film voor degene die dat wel deden minder maar "the hollywood sign" staat op z'n minst garant voor een avondje filmplezier.

avatar van Quido

Quido

Leuk, droog, maar soms wat rommelig en traag.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

deze film kostte 20 miljoen..matig

neo

Snap niet helemaal wat nu matig is volgens jou; de film op zich of nog matiger door het budget ervan.

avatar van robertus65

robertus65

Drie ouwe lullen die nog zo nodig moeten en zichzelf heel zielig vinden, zo komt de film over en komt maar niet op gang, alleen het toneelstukje in het huis van die gangsters was geslaagd, verder gewoon een tegenvaller.

avatar van 606

Boek niet gelezen maar de film was goed en een onverwacht en leuk einde.

Acteurs zijn goed en verhaal was ook eens wat anders.

3,5 ster

avatar van frans123

frans123

Een film die schuurt en nergens echt leuk is, op de openingsscene na. Reynolds ( wat een rare kop heeft hij in deze film) die als agent uit een politie auto komt en het 5 keer over moet doen, omdat er steeds iets lulligs misgaat Hilarisch Daarna kan je de film uitzetten want het zorgt voor plaatsvervangende schaamte. Wat een drol van een verhaal/film.