• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: Duncan Meijering, Wendy Ruijfrok en Max van Kreij

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 september 2025

Plot HalloWiebe

Beveiliger Wiebe krijgt de opdracht om de nacht voor Halloween een attractiepark te beveiligen. Nietsvermoedend neemt Wiebe de klus aan, maar wat hij niet weet is dat een mysterieus persoon die nacht kwaadaardige plannen in petto heeft voor het park. Lukt het Wiebe en zijn kersverse team het park te redden?

avatar van Lui

Lui (crew films)

Vanaf 24 september in de bioscoop te zien: HalloWiebe – De Halloweenkomedie voor de hele familie

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vanaf vandaag te zien in diverse voorpremières.

avatar van comthil

comthil

Gezien met mijn kinderen van 6 jaar en 4 jaar (plus 9 maanden). De film bevat veel humor op kinderniveau, met af en toe een grapje dat ook leuk is voor volwassenen. Er wordt af en toe wat spanning opgebouwd, maar die blijft mild en wordt meestal snel gevolgd door luchtige humor. Er zit een klein emotioneel moment in dat voor mijn jongste zoon nét op het randje was qua wat hij aankan. De geadviseerde leeftijd van 6 jaar is dus zeker passend.

Ikzelf heb ook genoten van de film en moest regelmatig lachen. De beelden uit het attractiepark, waar wij regelmatig komen, waren herkenbaar voor de kinderen en maakten het extra leuk. Hoewel het geen film met een groot budget is, bewijst dit juist dat dat helemaal niet nodig is. Sterker nog: wij vonden de scènes in de gymzaal misschien wel het leukste.

Er is veel Halloween-versiering aanwezig, maar de mate van "engheid" is goed afgestemd op jonge kijkers. De slechteriken zijn mechanische robots, wat het spannend maakt zonder te griezelig te worden. Ook Steven Kazàn komt even voorbij in de film. Leuk en grappig, al was zijn bijdrage niet heel duidelijk qua toegevoegde waarde voor het verhaal.

Kortom: mijn kinderen vonden de film erg leuk, en ik ook! Ze willen graag nog eens naar de Film toe!

avatar van Mengûs

Mengûs

Prachtige en goed gemaakte familiefilm die zeker niet kinderachtig is. Als volwassene meerdere keren gelachen en veel respect voor de makers die dit met beperkte middelen hebben neergezet.

avatar van JootjeWie

JootjeWie

Hele leuke, vermakelijke familiefilm. Onze jongens van 7 en 9 moesten regelmatig lachen, maar ook voor volwassenen zitten er leuke grappen en woordspelingen in. Een vlot verhaal in een aansprekend decor. En een aanstekelijle soundtrack. Zeker een aanrader voor jong en oud!

avatar van Shadowed

Shadowed

Charmante kinderfilm met opvallend goed acteerwerk en een leuk concept, ook al had het regisseursduo bestaande uit Jasper ten Hoor en Ivan Hidayat zichzelf gerust wat verder mogen uitdagen op het visuele vlak. Zo wordt het themapark (Toverland) niet ten volste benut en blijft de creativiteit in termen van dreiging nogal eentonig, maar in de basis voelt HalloWiebe doeltreffend goedbedoeld aan. Het duurt allemaal niet te lang, heeft het hart op de goede plaats en kent een gezond tempo. Het jammerlijke is dat het personage van Duncan Meijering naar het einde toe niet zoveel geleerd lijkt te hebben van zijn eigen falen en vooral moet steunen op externe factoren, daar zit na de slotminuut eigenlijk geen verandering in. Dat ligt overigens niet aan hem zelf, want hij doet het zonder twijfel erg lollig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hallowiebe is een prima Nederlandse film voor kinderen. En - in tegenstelling tot bijvoorbeeld het mierzoete Gabby's Dollhouse, dat ik in de bios als trailer voorgeschoteld kreeg - ook voor volwassenen goed te doen.

Wiebe is - uiteraard - een loser die leeft op zijn allerlaatste euro's. Een antiheld zoals we het al vaker zagen. Hij heeft een appartement waar zijn huisbaas onder woont. In een Amerikaanse productie zou dit de landlady zijn; in Nederland komt het vrijwel niet voor dat je huurbaas in hetzelfde gebouw woont. Op straat wordt hij lastig gevallen door drie punkers die zo weggelopen lijken uit de openingsscène van The Terminator ("wash day, nothing clean right?"). Zijn assistent is een tech wizzkid waarbij je al voelt aankomen dat haar handigheid met machines zal fungeren als deux ex machina. Kortom: tot zover lijkt de film geschreven door ChatGPT op basis van bestaande, Amerikaanse clichés.

Maar daar houdt het niet op. Uiteraard krijgt hoofdpersoon Wiebe een gouden kans die hij graag aangrijpt, zonder te weten waar hij zich in stort. Hij besluit een team samen te stellen van personages die hij eerder in de film pardoes tegenkwam. Overigens kunnen ze geen van allen echt acteren.

Tot zover het gezuurpruim, want ondanks dat bijna alle ideeën een beetje bij elkaar gejat zijn, is de film hartstikke leuk. Met name de robots zijn heel mooi gedaan. Ja, wie goed kijkt ziet wel stuntmannen op stelten lopen, maar het de geluiden en de belichting erbij is het echt zeer fraai voor Nederlandse begrippen. Uiteraard denk je al snel aan Transformers, maar op het laatst speelt de film vooral leentjebuur bij Iron Man. Maar dat is niet erg. De aanloopt naar de final showdown sleept een beetje aan, maar wat geeft het.

Verdiende 3 sterren voor keurig pretentieloos vermaak.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

JootjeWie schreef:

Nieuw lid, 1 bericht, jij zal wel betrokken zijn bij de productie...

avatar van Karst

Karst

Best wel een leuke kinderfilm. Met zoon en dochter van 11 en 12 gezien en alledrie vonden we hem vermakelijk genoeg. Ook achter ons in de zaal werd er genoeg gelachen door ouders en kinderen dus de opzet van de film lijkt geslaagd. Voor goede special effects en het betere acteerwerk hoef je niet naar deze film. Voor anderhalf uur verstand op nul en met de kinderen er even uit is dit een prima keuze.

avatar van Rancid

Rancid

Geinig onschuldig Nederlands Halloween-filmpje. Met over-the-top slecht acteerwerk, hier en daar een leuke grap en een hoop vrolijkheid.

Onze twee zoontjes van 8 en 11 zagen wel al heel wat problemen op logisch vlak, dus de ideale doelgroep is waarschijnlijk 6-10.

Er zitten ook wat leuke verwijzingen in naar andere films, zoals naar de legendarische scène in de gaarkeuken uit Jurassic Parc.

Momenteel krijgt deze film een 8.3 op IMDB, dat lijkt me nogal wat overdreven en zal waarschijnlijk met ‘eigen’ stemmen vanuit de productie en vrienden/familie te maken hebben.