• 9.372.303 stemmen

Cong 21 Shi Ji an Quan Che Li (2024)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Escape from the 21st Century / 从21世纪安全撤离

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Yang Li

Met onder meer: Zhang Ruoyun, Elaine Zhong en Yang Song

Plot Cong 21 Shi Ji an Quan Che Li

Drie vrienden raken besmet met een chemisch goedje. Vanaf dan kunnen ze door te niezen heen en weer reizen in de tijd, tussen 1999 en 20 jaar in de toekomst. Wanneer ze geconfronteerd worden met onverwachte wendingen en keuzes in hun latere leven, reizen ze steeds vaker heen en weer om die te beïnvloeden.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De raakvlakken met Everything Everywhere All at Once zijn overduidelijk. Het tijdsreisprincipe vind ik echter een veel beter instrument dan het multiversum uit voornoemde film. Het maakt de film coherenter en gestructureerder. Naar inhoud toe is dit van alles en nog wat door elkaar : science-fiction, komedie, coming-of-age, martial arts, superheldenfilm, ... Enige verschil is dat de rode draad altijd duidelijk blijft.

Drie jongeren ontdekken dat ze 20 jaar in de toekomst kunnen reizen door te niezen, nadat ze in een toxisch goedje zijn beland. De tijdsperiodes waarin het verhaal zich afspeelt wordt ondersteund door het gebruik van verschillende aspect ratio's. Hoewel visueel erg druk, kon ik hier in ieder geval meer mee dan het onzinnige Everything (1*)... Deze zal me dan ook iets langer bij blijven. Werkt ook redelijk goed omdat de film een vrij korte speelduur heeft en de special effects leuker uit de hoek komen.