• 9.372.674 stemmen

Kiss of the Spider Woman (2025)

Drama / Muziek | 128 minuten

Genre: Drama / Muziek

Geregisseerd door: Bill Condon

Met onder meer: Diego Luna, Tonatiuh en Jennifer Lopez

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Kiss of the Spider Woman

In het jaar 1981, gedurende de Vuile Oorlog in Argentinië, deelt de politieke gevangene Valentín een cel met de etaleur Molina, die van openbare zedenschennis veroordeeld werd. Er ontstaat een hechte band tussen de twee. Om aan de gruwelen van zijn realiteit te ontsnappen vertelt Molina over een Hollywood musical waarin zijn favoriete actrice en diva Ingrid Luna meespeelt. Zij vertolkt zowel de rol van moderedacteur Aurora als die van de Spider Woman die haar slachtoffers weet te doden met een kus.

Hm, ik heb het idee dat dit verhaal iets beter paste in de tijdsgeest van de originele film. We zullen zien.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

kos schreef:

dat! En bovendien is een actrice met de award : slechtste actrice van het decennium in haar zak casten Angel Eyes (film) niet de meest logische keuze !‍♂️

avatar van mrklm

mrklm

Verfilming van de musicalversie van de roman van Manuel Puig die in 1985 al was verfilmd met Raul Julia en William Hurt (die een Oscar won voor zijn flamboyante rol). In een Argentijnse gevangenis deelt de homoseksuele Luis [Tonatiuh] een cel met politieke activist Valentin [Diego Luna], die ondanks intensief verhoor nog altijd weigert zijn handlangers te verraden. Luis helpt Valentin ontsnappen uit de dagelijkse realiteit met het navertellen van de fantasierijke pulpfilms van Ingrid Luna [Jennifer Lopez]. Daardoor ontstaat er een band tussen twee totaal verschillende mannen. Het is moeilijk te geloven dat David Byrne medeverantwoordelijk was voor de te verwaarlozen liedjes die de grimmige sfeer van het oorspronkelijke verhaal bijna verwoestten. Condon verraadt een cruciale plotwending veel te vroeg, waardoor de ontwikkeling tussen de hoofdpersonen onvoldoende uit de verf komt. Luna en Tonatiuh leveren prima werk af, Lopez stelt teleur en Condon bewijst nog maar eens dat de magie van de MGM-musicals definitief verloren is gegaan met de statisch gefilmde, weinig dynamische muzikale intermezzo’s.