• 9.371.183 stemmen

Met onder meer: Jack Quaid, Amber Midthunder en Ray Nicholson

Releasedatum: 20 maart 2025

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Novocaine

"Nathan Caine can't feel pain."

Nathan Caine is een man die het vermogen heeft geen pijn te voelen. Wanneer de vrouw van zijn dromen ontvoerd wordt na een overval schiet Nate in actie. In de strijd om haar veilig terug te halen kan hij zijn unieke eigenschap goed gebruiken.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een film met een orgineel concept, met de hoofdrol speler Jack Quaid de zoon van de beroemde acteur en actrice Dennis Quaid en Meg Ryan.

Die hier Nathan speelt, die een vriendelijke bankmedewerker speelt, maar die een zeldzame genetische afwijking heeft hij geen pijn kan voelen.

Als op een dag de bank overvallen wordt, waar hij werkt.

Door brute bankovervallers, besluit hij er zelf achteraan te gaan, als die zijn collega,die ook zijn vriendin is, en de bank overvallers haar als gijzelaar ontvoeren.

Gespeeld door Amber Midthunder die speelde in Prey uit de Predator franchise.

Jack Quaid speelt grandioos in deze film.

Op een naturel en coole en humoristische wijze zet hij zijn rol neer.

Ook Amber Midthunder speelt weer uitstekend.

Deze film heeft een uitstekende cast.

Een film met veel aktie en veel humor en met brute momenten.

En veel hele leuke verwikkelingen.

Ook heeft deze film goede film muziek.

Een orginele en verassende hele goede en orginele verfrissende aktie komedie film.

Dikke 4*

avatar van Thomas83

Thomas83

Quaid is goed gecast hier en is goed bezig de laatste jaren. Hij zorgt er haast eigenhandig voor dat deze mix van genres weet te werken. Het concept is leuk en het script is op zich wel bovengemiddeld, met zelfs nog een aardige plotwending, maar de film had wel nog wat creatiever kunnen zijn. Soms helt de film ook iets teveel over naar een komedie naar mijn smaak.

Daarnaast vond ik de gore ook wat over de top voor een film als deze. Het wat oppervlakkige feelgood-element met de romantiek is dankzij een supercharmante Quaid en Midthunder behoorlijk effectief. Daar had ik eigenlijk wel wat meer van willen zien. De eerste 30 minuten zijn grappig genoeg het beste deel van de film.

Anno 2025 weer iets aparts. Zit leuk in elkaar maar geen bijzonder verhaal. Aardige humor. Helaas is het gedeelte waar men ernstige verwondingen oploopt frustrerend. Je lichaam kan niet alles aan ook als je ongevoelig bent. Dat overheerst bij het kijken en dan realiseer je tijdens het kijken te sterk dat het om fictie gaat.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke, vlotte film met een overtuigende cast en toffe actiescènes gecombineerd met een vleugje humor en romantiek. Redelijk wat bloederige scènes aanwezig wat deze filmprent ook de nodige gore weet te geven.

Het verhaal is leuk om te volgen en heeft ergens in het midden van de film een verrassing in petto voor de kijker. Een paar hilarische scènes passeren zoals de inbraak bij het huis van één van de overvallers waar overal vallen zijn. Deze scène doet je wat denken aan de film Home Alone Niet te vergeten zijn ook de scènes van de vechtpartij in de keuken en de lange uitgerekte actiescène naar het einde toe. Zeer vermakelijke komische actiefilm met een bloederige tint. 8/10

avatar van panax

panax

Genoeg aktie!!

avatar van wouds601

wouds601

Leuke vlotte actiefilm, wordt goed opgebouwd. personage van quaid doet wel wat denken aan zijn rol in 'the boys'. kijkt lekker weg. 3,5*.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me best wel een avondje amusement als ik de trailer zie. Ik vind Jack Quaid, niet echt op zijn vader lijken. Het is toch wat met best veel kinderen van acteurs die in de voetsporen van hun ouders treden. Het is ook geen slechte job lijkt me. Ik denk dat ik dit filmpje morgen eens even mee pik. Heb wel weer eens zin in een goeie aktie/komedie, tenminste dat lijkt me "Novocaine" wel.

Gezien op SkyShowtime. Aardige actiefilm met een flinke dosis zwarte humor. Als je je ongeloof opzij kunt zetten en je gewoon kunt neerleggen bij de absurditeit van de situaties, levert Novocaine een behoorlijke hoeveelheid entertainment. Film houdt een vlot tempo aan dat nooit te lang bij één ding blijft hangen, vol met bizarre wendingen die vaak meer lachwekkend dan geloofwaardig zijn, maar dat is juist het leuke eraan.

Jack Quaid laat echt zien dat hij het verdiende om door een aantal deuren te stappen die voor hem opengingen dankzij de reeds gevestigde Hollywood-faam van zijn ouders. Een sterke rol en hij springt er charmant uit. Verder een hoop bekende gezichten zoals Amber Midthunder, die in 2022 de hoofdrol vertolkte in Prey, waar zij als Comanche krijger haar volk moest beschermen tegen een Predator. Jacob Batalon, die ik herkende als Ned Leeds van de Spiderman Home trilogie. Ray Nickelson, zoon van Jack Nickelson, als één van de overvallers. De soundtrack is ook niet verkeerd met o.a het gepaste nummer Everybody Hurts van R.E.M.

In tegenstelling tot het flinterdunne script had het misschien een tikkeltje korter gekund, maar ach ik vergeef ze.

avatar van Boneka

Boneka

Het concept is origineel en de aandoening ook, maar voor mij gevoel zat er toch iets meer in. Vond ook dat alles veel te lang duurde voor dit soort ongein. Het eerste half uur doen we het nog rustig aan en lijkt het romcom. Daarna slaan alle remmen los en gaat het alle kanten heen. Soms leuk soms wat vermoeiend. Daarbij wordt er flink misbruik gemaakt van zijn handicap. Daarin slaan de makers teveel door helaas. Op sommige momenten is de film wel geslaagd maar evenzoveel ook weer niet. En anderhalf uur is echt genoeg. Oh ja een agent die een aanvaller moet uitschakelen schiet nooit laag in de rug. Maar goed voor een leuke actie film net geslaagd.

Film 3,0

Film 4K 5,0