• 9.373.705 stemmen

Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band (2024)

Muziek / Documentaire | 99 minuten

Genre: Muziek / Documentaire

Geregisseerd door: Thom Zimny

Met onder meer: Bruce Springsteen, Garry Tallent en Roy Bittan

Plot Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band

Deze documentaire doet de voorbereiding achter de schermen uit de doeken voor Springsteen & the E Street Band's 2023-2024 World Tour. De muzikanten laten zien hoe hun legendarische liveoptredens tot stand komen. Daarbij komen onder andere beelden van bandrepetities, backstage momenten, zeldzame archiefbeelden en persoonlijke verhalen van Bruce Springsteen zelf voorbij.

avatar van DragQueen

DragQueen

Hier heb ik zin in! Heb Bruce & The E Street Band dit jaar mogen horen en aanschouwen in Nijmegen. Wat een weergaloze muzikanten. Vanaf 25 oktober te bekijken op Disney+.

avatar van tbouwh

tbouwh

De rockscene kent aardig wat artiesten die al decennialang meegaan, maar er ogen er weinig zo onverwoestbaar als Bruce Springsteen. Vooruit, 'The Boss' moet inmiddels wel extra oppassen dat hij geen podiumtreetje mist, maar zeker sinds de coronastop blijven zijn beruchte marathonconcerten zich gedwee opstapelen. De routineuze documentaire Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band stipt aan waar het wandelende icoon zijn motivatie vandaan blijft halen. Verdiende bijrollen zijn daarbij weggelegd voor de muzikanten die de zanger al sinds de jaren zeventig vergezellen.

volledig

avatar van WB

WB

Ondanks zijn leeftijd nog steeds onverwoestbaar, hoewel hij het allemaal wel allemaal wat luchtiger opvat in de aanloop naar de concerten. The Boss heeft in ieder geval na die tientallen jaren nog steeds veel vertrouwen in zijn 'old buddies', en vertrouwt erop dat het allemaal goed afloopt. En terecht ook, wat een muzikanten.

De docu is een leuk inkijkje in het leven achter de schermen, afgewisseld met enkele nummers van Springsteen tijdens de concerten en de kleine verhaaltjes over het leven van toen versus nu. Het keek lekker weg. Bruce Springsteen is en blijft een rasartiest. Jammer dat ik de concertreeks heb gemist in Nederland.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke docu, die ons een kijkje achter de schermen biedt tijdens de '23/'24 wereldtournee van Bruce & The E Street Band. De opzet van de docu blaakt nergens uit van originaliteit, maar het geheel wordt meer dan onderhoudend voorgeschoteld aan de kijker. Bruce en zijn bandleden komen aan het woord, wat gepaard gaat met diverse archiefbeelden, evenals beelden van de recente tour, en dan is er nog de geweldige muziek. Prima kijk en luistervoer. Bruce is en blijft een fenomeen.

3,5 Ster.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De muziek van The Boss vind ik geweldig en vorig jaar heb ik hem eindelijk live gezien maar dat viel me wat tegen. Drie uur duurde de show en die zat strak en goed in elkaar maar elke vorm van spontaniteit was eruit (alleen een moment dat Springsteen struikelde was spontaan) waardoor er weinig beleving in zat ondanks de kwaliteit (en allerlei pratende mensen die niet even drie uur hun mond kunnen houden).

Enfin, deze docu heeft qua beleving er wel wat van weg. Niet slecht, best informatief en nog genoeg leuke muziek te zien maar ook erg degelijk en zonder enige beleving gemaakt. Dit ding is echt dertien uit een dozijn waarbij het onderwerp me nog interesseert waardoor de docu wel is uit te zitten maar dat is het dan ook. 2,5*.