• 9.373.056 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jennifer Wickham, Brenda Michell en Michael Toledano

Plot Yintah

Het volk Wet’suwet’en heeft zijn land nooit afgestaan aan de Canadese autoriteiten en leeft volgens zijn eigen wetten. Als oliebedrijven dwars door hun overweldigend mooie gebied pijpleidingen willen aanleggen, weigeren de Wet’suwet’en daarvoor toestemming te verlenen. Yintah is het verslag van hun jarenlange strijd, met steeds hoger oplopende confrontaties. Want een ‘nee’ wordt niet geaccepteerd.

avatar van Hannibal

Hannibal

"We are peaceful

We are unarmed

And we don't fear you"

Wat een goede, spannende en boosmakende documentaire over de moedige "Indigenous peoples" die hun land tot de laatste snik zullen verdedigen. Het onrecht wat de Wet’suwet’en en de andere stammen in dat gebied is aangedaan is ongelofelijk groot. In de docu ben je getuige van live kolonialisme, het illegaal bezetten van andermans gebied, en dit blijft tot op de dag van vandaag doorgaan door landen die wij 'beschaafd' noemen.

stinissen Benieuwd naar jouw motivatie voor je cijfer, of geef je elke trailer die je voor meer dan de helft hebt gezien standaard 2,5 ster?

avatar van stinissen

Hannibal schreef:

"We are peaceful

We are unarmed

And we don't fear you"

Waar slaat dat weer op je gaat toch niet op trailers stemmen? Daarbij kijk ik nooit trailers en laat me liever verassen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Het slaat erop dat het aantal films waarop jij stemt op een dag onmogelijk binnen 24 uur te kijken zijn.

avatar van Hannibal

Hannibal

stinissen Waar dit op slaat is dat ik me afvraag of je deze film hebt gezien aangezien jouw aantal stemmen in de praktijk onmogelijk is tenzij je 52 jaar onafgebroken films kijkt en daarbij niet in slaap valt.

Wat vond je eigenlijk van deze docu?