• 9.373.511 stemmen

Met onder meer: Gang Dong-won, Jeong Min Park en Seung-Won Cha

Gesproken taal: Koreaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Jeon, Ran

"An era of chaos, a battle against destiny"

In de nasleep van een oorlog heerst in de Joseon-dynastie een tumultueuze sfeer. Yeong is een slaaf die de krijgskunsten op meesterlijke wijze beheerst. Zijn jeugdvriend en mentor Ryeo is een afstammeling van een van de meest invloedrijke militaire families van de dynastie. De twee komen nu lijnrecht tegenover elkaar te staan.

avatar van Peddepoel1

Peddepoel1

In potentie was er een goede film mogelijk, de beelden zijn dan ook mooi.

Helaas is de 1e helft van de film net zoals het einde warrig. Verder ook soms iets teveel cliché gehalte.

2,5 *

avatar van Kondoro

Kondoro

Jammer om te zien dat deze film helemaal niet dusdanig veel wordt ontvangen dan wat ik wel had verwacht eigenlijk. Dit was één van de films die ik echt onwijs graag wou zien na de horror challenge. Niet alleen omdat ik er al wat van had gezien op de hoofdpagina van Netflix. Ook meer omdat ik veel positieve geluiden in mijn omgeving hoorde over deze film, en ook omdat ik nu het computerspel ‘Ghost of Tsushima’ speel en daar helemaal in zit. De opsomming was dus best groot, en daardoor heb ik hem na de film van gisteren direct opgezet. Het is immers na de horrorchallenge, dus voor mij ligt de weg open om deze films weer massaal te gaan kijken.

Uprising is best een toffe film, al moet ik wel nageven dat ik op het einde niet echt overdonderd was. En tijdens de film kon ik moeilijk mijn interesse in deze film blijven vasthouden. Het verhaal vond ik gewoon niet echt héél boeiend en misschien soms zelfs een beetje onsamenhangend. Dat zorgde er toch dus voor dat ik niet altijd even interessant naar deze film kon kijken, dat vond ik opzich best jammer hoor. Want het leek me allemaal best tof.

Qua actie zat de film dan wel weer helemaal goed. Waanzinnig lekkere actiescenes waar ik de katana gevechten toch echt heel tof vond met een berg aan gore. Die Japanse Genshin vond ik heel tof, toch wel de sterkste personage in deze film. Dat maakte deze film toch een stuk toffer om te zien!

Uiteindelijk een best vermakelijke filmavond. Duurde soms misschien iets te lang maar goed, dat krijg je er wel bij. Jammer soms, want ik denk als het iets korter was dan had de film wellicht meer snelheid gehad en was het nog een stuk beter geweest. Desalniettemin toch wel een vermakelijke film maar, meer dan dat was het ook niet. Uiteindelijk niets bijzonders.