Genre: Actie / Horror
Australië
Geregisseerd door: Luke Sparke
Met onder meer: Ryan Kwanten, Tricia Helfer en Nick Wechsler
Plot Primitive War
Tijdens de oorlog in Vietnam is er een reddingsteam dat bekend staat als de Vulture Squad. De groep heeft de opdracht gekregen om de jungle in te trekken in de hoop een vermist peloton van commando's terug te vinden. De valstrikken en vijandelijk geweervuur blijkt het minste van hun zorgen te zijn als ze ontdekken dat dinosaurussen dit lang verloren gewaande stuk land hun thuis noemen. En ze zijn niet erg blij met hun nieuwe bezoekers.
schumacher
Mja, er zat iets in, er bestaan slechtere films maar op imbd zo hoge scores? Oke, daar ben ik het niet volledig mee eens.
Soit: kijk zelf & oordeel.
mcdaktari
Zit hier nog echt iemand op te wachten? Dat is er toch al, en vele malen beter. Als je dat toch een film met dino's wil zien, kijk dan gewoon Jurassic Park.
Rietkerk1978
Toch best vermakelijk, soms wat nep overkomend maar dat was niet storrend. Hoop aktie en soms ook best spannend. Leuk gemaakt!
joolstein
Je moet wennen aan het middelmatige acteerwerk en de dialogen en het leunt zwaar op de clichés van de Vietnamoorlog. Yuo...er zijn hier gespierde soldaten, sigarettenrook en snorren terwijl er oneindig veel kogels worden afschoten op bijna kogelvrije dinosaurussen en uiteraard begeleidt door een Vietnamrocksoundtrack. Het plot is flinterdun, meer een aaneenschakeling van actiescènes dan een iets van een verhaal. Een verkenningseenheid die een reddingsmissie uitvoert en dino's. tegen het lijf loopt. De special effecten zijn solide voor een film die duidelijk geen budget had maar visueel voelt het algauw repetitief aan. De film neemt zichzelf veel te serieus met meer een focus op personages en dan is er nog het einde: vlak, ongeïnspireerd en je meer verbaasd dan tevreden achterlatend. "Vietnam meets Jurassic Park", is op zijn best een aardige wegkijker maar 135 minuten kom op zeg...? Wat dit "onzinnige" verhaal nog minder leuk maakt! Een halve punt meer voor de fantastische CGI-dinosaurussen.
Met pijn en moeite een vijf dus 2.5 * het was wel origineel maar ik vond de CGI-dinosaurussen erg matig vooral de baby's. Ik heb het gevoel dat er meer in had gezeten.
Pazmaster
Een soort mislukte Jurassic Park met Cgi die er niet best uitziet. De cast kan er nog mee door maar voor de rest is het niet veel soeps.
mcdaktari
En dan ook nog muziek van Creedence, want dat moet blijkbaar bij een Vietnamfilm.
Gerlof78
Een brute Jurassic Park/World film, met veel knallen allerlei soorten dino's en een vrijwel onbekende cast. Daar is ook alles wel mee gezegd want met een simpel verhaal en zeker te lange speelduur van dik 2 uur was ik snel mijn interesse wel kwijt in deze. Maar goed hij is vast wel een film voor een de liefhebber
ik skip em
filmkul
Matige mix van actie, oorlog en horror. Het verhaal is pure kolder maar daar moet dit genre het ook niet van hebben. De uitwerking is erg wisselend waarbij de negatieve punten toch net de overhand hebben. Het eerste deel van de film is nog het beste. De opbouw is redelijk en de film stijgt daarin zelfs ook iets boven het B-niveau uit. De actiescenes zijn best aardig met de nodige spanning en sensatie. Ook de CGI is redelijk. Maar hoe dichter bij het eind, hoe verder men doorslaat en het niveau daalt. Het wordt rommelig en onoverzichtelijk. Daarbij lijkt het budget ook al verbruikt te zijn want de CGI wordt ook een stuk minder. Daarnaast duurt de film te lang en boeit het richting het einde ook niet meer. De vrijwel onbekende acteurs zetten op zich niet zo'n verkeerd niveau neer. 5.0
neighbourkiller
Dit lijkt mij vreselijk,enig niveau moet er wel zijn.
filmkul
Af en toe verstand op nul en kijken is ook weleens lekker, maar moet uiteraard niet te lang duren.
neighbourkiller
J a ik snap je wel,dat heb ik dan met van die domme creature films...ach ja moet kunnen he.

NPO-docu 'De Instagram Moord' schokt kijkers: 'Hier gaat toch iets vreselijk mis'

Meghan Markle zorgde voor hoofdpijn bij Netflix: 'Bazen volledig uitgeput'

Eigenzinnige horrorserie 'Something Very Bad is Going to Happen' nu te zien op Netflix

Netflix neemt binnenkort afscheid van de fantasyserie 'A Discovery of Witches'
gebaseerd op boekvietnamese oorlogoverlevingprehistoryprehistoric creaturedinosaurussurvival horrorhorror novel waradaptationdinosaurs