• 9.372.024 stemmen

Met onder meer: Gunner Willis, Michael James Daly en C. Michael Whaley

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Livescream

"Play or die"

Elke dag zien meer dan 200 fans Scott Atkinson online horrorgames spelen. Na een leven vol mislukkingen en valse starts is het streamen van videospellen het enige waar hij goed in is. En dan komt 'Livescream': een mysterieus horrorspel dat hem is toegestuurd door een anonieme fan. Maar als de volgers van Scott één voor één beginnen te sterven, moet hij negen helse levels overwinnen om er levend vanaf te komen.

avatar van Woland

Woland

Ik vond dit eigenlijk verbazend kijkbaar, zonder dat er veel gebeurt. Of eigenlijk, helemaal niets. Al durf ik het nou ook weer niet aan te raden, want het is wel een film lang kijken naar een scherm, en dan is een goed uur ook al snel lang zat. Het is een indie-film met weinig tot geen effecten, waarbij game-streamer Scott een nieuw spel uitprobeert terwijl een paar honderd volgers meekijken en praten. Maar het spel blijkt meer te weten dan het zou moeten, en ook nare dingen uit te halen met de volgers. Nou ja, dat wordt gesuggereerd - maar het is toch wel een beetje onrealistisch hoe snel Scott en zijn mods in paniek raken en alles geloven wat er gesuggereerd wordt dat er gebeurt. En 'vast' lijken te zitten aan het spel. Alt F4, prutsers. Sommige van de chatgesprekken beginnen op een gegeven moment ook wel te vervelen zoals het hele monoloog van JumpingWolf. Het doet me een beetje denken aan We're All Going to the World Fair. Leuk geprobeerd, maar de suggestie wat enger maken had een hoop gescheeld.