Amber Alert (2024)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Kerry Bellessa
Met onder meer: Hayden Panettiere, Tyler James Williams en Saidah Arrika Ekulona
Plot Amber Alert
"Two strangers are her only hope."
Jaq staat te popelen om aan haar eerste werkdag te beginnen, hoewel haar chauffeur Shane gewoon wat extra's probeert te verdienen met zijn bijbaantje. Een alarm over een ontvoering van een kind op hun telefoon verandert alles als ze ontdekken dat ze achter een auto zitten die overeenkomt met de beschrijving van de ontvoerder. Ze kunnen een mogelijke misdadiger niet laten ontsnappen en zetten de achtervolging in die hun eigen leven op het spel zet.
hannes64
- 1928 berichten
Niet verwacht hoe goed deze is vergeleken bij het origineel.
Panettiere speelt haar rol goed, de chauffeur James Williams ken ik nog van de serie Everybody Hates Chris toen ie nog een jochie was, en the Walking Dead.
Deze remake is meer gelikter en met een groter budget (uiteraard) beter dan de versie uit 2012 met dezelfde schrijver en regisseur.
Ik vond em bij vlagen uiterst spannend en 'puntjevandestoel' vermaak.
Houd er wel rekening mee dat dit thema zwaar op de maag kan liggen, want de film zelf heeft wel een serieuze ondertoon, namelijk kinderontvoering. En sommige scene`s zijn schrijnend om te zien. (het moment dat ze in `t huis zijn van de kidnapper, en daar meerdere dingen zien.)
Al met al is dit een goeie film, die mij zeker niet verveelde.
schumacher
Tot mijn verbazing best een leuke film, wel denk ik een beetje toch onrealistisch maar goed, het is film he.
Ja, deze film is zeker leuk om gezien te hebben.
Waku
Eens met mijn voorganger boven, de film is leuk om gezien te hebben.
Maar inderdaad soms moet je "Amber Alert" met een flinke korrel zout nemen.
Met name de achtervolging en de finale scenes richting het eind.
Beetje ongeloofwaardig. Het acteer werk van beide personages in de taxi is net aan acceptabel.
En toch hield "Amber Alert" de aandacht vast.
Conclusie.....een leuk tussendoortje.
mrkos
Amber Alert
In de film Amber Alert volgen Jaq en Shane een ontvoerder nadat een Amber Alert hen waarschuwt. Hun moedige poging om een kind te redden leidt tot een gevaarlijke achtervolging vol onverwachte risico’s.
Van dit soort films krijg ik altijd de kriebels; het idee dat zoiets je kan overkomen, is huiveringwekkend. Deze film laat de gevaren en emoties rondom een dergelijke situatie goed zien. De spanning is sterk opgebouwd, en ik zat regelmatig op het puntje van mijn stoel.
De acteurs leverden over het algemeen goed werk, met name Hayden Panettiere, die haar rol overtuigend neerzette. De rol van Williams daarentegen voelde minder goed uitgewerkt, vooral door zijn weinig overtuigende reacties aan het begin van de film. Daarnaast waren er enkele plotholes die de geloofwaardigheid van het verhaal ondermijnden. Hierdoor verloor de film af en toe aan realistische impact, wat met een betere uitwerking voorkomen had kunnen worden.
Een spannende thriller die weet te boeien, ondanks enkele tekortkomingen.
3 sterren.
Noodless
De filmtitel verwijst naar een code die gebruikt wordt wanneer kinderen gekidnapt worden waarbij de naam Amber in het verleden het eerste meisje is dat gekidnapt en vermoord werd. De intro wordt prima opgebouwd met de kidnapper in een zwarte auto die verschillende kinderen observeert. Een bangelijk gevoel heerst. Daarna ontwikkelt de film in het eerste gedeelte zich tot een degelijke opgezette achtervolging waarbij de confrontatie tussen de kidnapper en de twee hoofdpersonages op een parking nodig blijkt te zijn voor de geloofwaardigheid van het verhaal gezien de lange achtervolging voorheen. Iedere kidnapper zou dit immer al gemerkt hebben. Het tweede gedeelte is wat minder qua uitwerking en ook voorspelbaar gezien de factor agent. 6,5/10
Anjessie
Ik sluit mij aan bij de rest; filmpje kijkt lekker weg, soms puntje van mn stoel, en sommige scenes moet je niet teveel over nadenken. Ik heb geen spijt!
Filmkriebel
Weinig verrassende thriller over twee gewone burgers die een kinderontvoerder op het spoor zijn nadat een Amber Alert is uitgevaardigd. Het is niet dat de film slecht is, maar zo'n films hebben nood aan spannende wendingen om overeind te blijven, en die zijn er niet. Het is allemaal erg voorspelbaar tot de laatste minuut. Morgen alweer vergeten.
MiekiePou
Laats nog gezien en geschrokken door de plotselinge dood van Hayden. Ik vrees dat haar depressies haar toch tot dit tragisch einde hebben gebracht.
Een prachtige vrouw en goede actrice ...
Veel te jong gestorven... RIP.
MiekiePou
Amber Alert
Een spannende thriller die weet te boeien, ondanks enkele tekortkomingen.
3 sterren.
Onlangs op youtube een video gezien van een jonge vrouw die een man die slingerde over de weg van de weg reed na achtervolging , haar pistool trok en omdat hij raar reageerde doodschoot.
De wat oudere man had een diabetische aanval. Bleek later..
Omstanders hadden het gefilmd en haar verhaal dat hij haar aanviel sloeg nergens op. Ze had geen reden en 911 had ook gezegd stop de achtervolging.
Nu vast voor doodslag.
Ze wilde bij de politie notabene ! Een wannabe cop met paniek problemen. Triest...
mrkos
De wat oudere man had een diabetische aanval. Bleek later..
Nu vast voor doodslag.
Damn, dat is inderdaad triest.

Onder de radar op Prime Video: Waarom je de thriller 'Relay' nu moet streamen

Komediekaskraker 'How to Lose a Guy in 10 Days' krijgt na 23 jaar een vervolg

'Lupin'-maker schiet wéér door het dak op Netflix met nieuwe thrillerserie: 'Warme deken'

Bedenker van 'Yellowstone' ontmaskerd? 'Taylor Sheridan heeft westernserie gestolen'
ride-share child abductioncar chase