• 9.375.363 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Nicholas Cirillo, Austin Zajur en Reed Northrup

Plot The 4:30 Movie

"When real life sucks, REEL life rules!"

De zomer van 1986. Drie zestienjarige vrienden brengen hun zaterdagen door met het stiekem bekijken van films in de plaatselijke multiplex-bioscoop. Op een dag nodigt één van hen het meisje van zijn dromen uit om met hun mee te gaan naar de nieuwste komedie die is uitgekomen. Voordat de aftiteling rolt zullen de tieners lessen leren over het leven en de liefde.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb de hoop eigenlijk al opgegeven dat Smith ooit nog een fatsoenlijke film maakt. Wat een lui in elkaar geflanst werkje is dit weer. Er zijn nog best veelbelovende momenten, zoals die charmante openingsscène met best leuke dialogen en chemie tussen de twee acteurs, maar de flauwe momentjes nemen al snel de film over.

Daarnaast is alles ook echt lui geschreven. Neem bijvoorbeeld die ruzie die vrienden op een gegeven moment krijgen. De manier waarop dat ontstaat en weer goed wordt gemaakt is zo halfbakken gedaan. Ik vond die twee vrienden ook totaal niet leuk, en al die metagrappen waren te flauw voor woorden.

avatar van scorsese

Redelijke film over een jongen die een meisje mee uit vraagt om samen naar de film te gaan. Een simpele film, maar met een aardige nostalgische sfeer (de film speelt zich af in de zomer van '86). Vermakelijke personages en een aantal leuke dialogen. Ondanks de R-rating een nogal brave film voor Kevin Smith.