• 9.374.052 stemmen

Releasedatum: 22 augustus 2024

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Jimmy

"He hears you too"

Wanneer een vriendin van Dilara wordt vermoord, keert ze terug naar haar geboortedorp. Ze krijgt het gevoel dat de beruchte dorpsgek Jimmy wraak wil nemen op de vriendinnengroep. Een true crime podcast met Jimmy's stem verschijnt: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat hij achter je aankomt. Na een nieuwe moord tijdens een rave weet Dilara het zeker: zij is het volgende doelwit.

Vanaf 22 augustus in de bioscoop (Splendid Film)

avatar van Patrick1980

Patrick1980

Net de trailer gezien bij Pathe, wel een korte film voor in de bios? En is dit nou een puber film of vanaf 16 jaar?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik zag dat Isa Hoes er in mee speelt. Dan hoeft het voor mij al niet meer. En aan de trailer te zien hebben ze gewoon uit Amerikaanse slashers een hoop gejat, dus het zal wel weer zo'n filmpje zijn die we al ik weet niet hoeveel gezien hebben. Ik zit hier in ieder geval niet op te wachten.

avatar van robertinho

robertinho

Binary vond ik verschrikkelijk. Die korte film waar deze op gebaseerd is vond ik wel tof.

avatar van mrklm

mrklm

Bronsgeest bekee de visuele stijl van Dario Argento en Michael Mann en dacht blijkbaar (en volkomen ten onrechte) dat hij daarmee wel even een gedenkwaardige horrorfilm in elkaar kon flansen. Jammer dat hij koos voor een warrig en uiteindelijk ronduit bespottelijk verhaal koos en dat hij niet door had dat het belabberde script van Tim Koomen hem opzadelde met onsympathieke, soms ronduit afstotelijke personages. Alleen de scène bij de afwasmachine komt in de buurt van de zwartkomische toon waarmee Bronsgeest dit onding nog enigszins had kunnen redden. Helaas neemt hij het smakeloze verhaal veel te serieus en doen vooral Thijs Boermans en Isa Hoes hun best om zo slecht mogelijk te acteren. Jimmy [Rick Paul van Mulligen] is een jonge man met een verstandelijke beperking die onterecht vast zou zitten wegens moord en wraak neemt via een true crime podcast. Als dat al idioot vindt, wacht dan maar tot je de film hebt gezien!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Een chaotisch verhaal, inderdaad niet de meest leuke personages voor zelfs geen 1,5 uur, maar een fantastische Rick Paul van Mulligen en Isa Hoes. Een fijne 3,5*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur David-Jan Bronsgeest wekt het Nederlandse vertrouwen met een unieke visuele aanpak, waarmee hij laat zien dat de nationale cinema best leuk opgemaakt kan worden. Helaas komt dat in Jimmy niet mooi tot uiting door het bijzonder rommelige verhaal en het onmenselijk slechte acteerwerk. Het scenario van Tim Koomen hangt als los zand aan elkaar en husselt wat willekeurige scenes tot een (soort van) geheel, waartussen klaarblijkelijk een behekste podcast verantwoordelijk moet zijn voor alle ellende. De korte film waar Jimmy op gebaseerd is komt trouwens qua spanningsopbouw aanzienlijk beter voor de dag. Bronsgeest doet een poging om deze kortfilm gedurende de opening te imiteren, maar zet daarmee direct de toon van dit bijzonder gehaaste en chaotische project. Gelukkig ziet het er allemaal qua opmaak wel doordacht uit en spatten de kleuren van het scherm. Rick Paul van Mulligen vormt een intimiderende bedreiging en naarmate de finale vordert komt er zelfs een vorm van spanning bij het geheel kijken, maar deze nemen de minpunten niet weg. Isa Hoes doet bovendien een gooi naar de prijs van allerslechtste Nederlandse acteerprestatie ooit.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Tijd voor een Nederlandse horrorfilm dacht ik. Maar deze was erg teleurstellend. Visueel ziet er allemaal best prima uit, maar het verhaal is een totale chaos. Het geheel oogt rommelig en het lijkt erop dat de regisseur niet weet welke kant hij op wil. Weinig spanning en totaal niet eng.

Rick Paul van Mulligen speelt prima in zover dat mogelijk is in deze setting. De rest is weer van het bekende dramatische acteerniveau wat we van Nederland gewend zijn.

Gemiste poging.

Hahahah wat een bagger dit! Slechte acteurs, Slechte uit beeld gebrachte kills en slecht rommelig verhaal. Nee dit moest m dan zijn! Wat een teleurstelling dit! Een dikke 1

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Eindelijk weer eens een nieuwe Nederhorror. En dan niet een telefilm met een les erin, maar 100% trashy pulp met gemene karakters en een ongemakkelijk sfeertje. Dit soort uitstapjes in pure genrecinema moeten we koesteren, zelfs als het niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. David-Jan Bronstgeest heeft in 'Jimmy' (2024) ook best een aardige stijl met die merkwaardige mengeling van hyperfelle kleurtjes, hallucinante montages en found footage-elementen. (Extra punten voor de smakelijk overacterende Rick Paul van Mulligen en Isa Hoes.) Al is 't jammer dat het rommelige script een duidelijke focus mist, want je krijgt hierdoor te weinig binding met de personages.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke horrorfilm van eigen bodem. Het verhaal raakt kant nog wal, maar dat mag binnen dit genre. Helaas laat de uitwerking veel te wensen over. De hele sfeer en gebruik van kleur zijn nog wel te doen, maar verder is het niet spannend, zijn de kills niet echt bijzonder en is het einde bij lachwekkend slecht. Verder is het acteerwerk wisselend. Laten liggen. 1.5/2.0

avatar van Aapje81

Aapje81

Het is altijd leuk als in ons eigen land weer eens een horrorfilm wordt gemaakt. Deze Jimmy heeft duidelijk gespiekt bij de Italiaanse voorbeelden uit de jaren 80. Het kleurgebruik doet denken aan Dario Argento en de kills zitten ergens tussen het werk Fulci en Bava in. Voeg daarbij een lading Nederlandse kneuterigheid zoals we die kennen van Dick Maas en je hebt een redelijk sfeerbeeld van wat Jimmy zoal te bieden heeft.

Vooraf had ik een hoge gunfactor voor deze film, maar een ronduit stupide scenario, een killer die je kent van de Slimste Mens en acteurs die wel eens voorbij komen in Oogappels en andere Nederlandse soaps maken, dat de film vooral heel gezellig blijft en nergens, spannend eng of interessant wordt.

Toch hoop ik, dat deze filmmakers positief de toekomst in gaan en nog meer kansen krijgen om hun creativiteit de vrije loop te laten want het potentieel om in eigen land weer eens een leuke horrorfilm te maken is er zeker.

Deze Jimmy is helaas aan de erg matige kant.