• 9.374.212 stemmen

Les Pistolets en Plastique (2024)

Misdaad / Komedie | 95 minuten

Met onder meer: Delphine Baril, Charlotte Laemmel en Laurent Stocker

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 8 augustus 2024

Plot Les Pistolets en Plastique

Een man vermoordt zijn vrouw en drie kinderen waarna hij wegvlucht. Een criminele profiler en twee amateuronderzoekers buigen zich over de zaak. Een vrouwenhatende dubbelganger is in Denemarken onderweg naar een danswedstrijd waaraan hij wil deelnemen. Hij wordt voor de dader aangezien en gearresteerd, maar houdt zijn onschuld vol.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 1 augustus 2024 in de bioscoop (Gusto Entertainment)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 1 augustus 2024 in de bioscoop (Gusto Entertainment)

EDIT: vanaf 8 augustus 2024 in de bioscoop

avatar van mrklm

mrklm

Vlak voor zijn vertrek naar Argentinië voor een vakantie met zijn gezin, denkt de bijziende Zavatta [Anthony Paliotti] de voortvluchtige moordenaar Paul Bernardin te herkennen en hij licht de autoriteiten in. De verdachte [Gaëtan Peau] wordt bij aankomst in Denemarken onderworpen aan een kruisverhoor échte Paul Bernardin [Laurent Stocker] leidt ondertussen een ogenschijnlijk zorgeloos leventje in Argentinië. Amateurdetectives Léa [Delphine Baril] en Christine [Charlotte Laemmel], die zich al geruime tijd bezighouden met de zaak Bernardin, besluiten de zaak nog eens nader te onderzoeken. In feite een serie losjes met elkaar verbonden sketches die 100 jaar geleden al oubollig waren. Met uitzondering van Peau doet iedereen mee aan een wedstrijd overdreven acteren met als gevolg dat het al snel uitloopt in bekkentrekkerij en een hoop geschreeuw. Na een half uur heb ik mijn koptelefoon opgezet ter bescherming van mijn gehoor, maar toen had ik de erbarmelijk verknipte versie van ‘conga’ al moet aanhoren. Een nauwelijks uit te zitten blamage.

avatar van revadebe

revadebe

Onzinfilm waar ik even in moest komen, maar bij de Denen was ik "om". Heerlijke onzin met dat liedje wat ze gaan zingen. En ook heerlijk dat Argentinië verdacht veel op een Frans plaatsje lijkt met allemaal blauwe en witte vlaggetjes en hier en daar een volledige Argentijnse vlag. [Nazoekwerk achteraf wijst erop dat Argentinië eigenlijk Corsica is als filmlocatie.]
Kudos ook voor het niet voorspelbare plot, als in: je verwacht dat de dames het toch wel zullen oplossen.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine