• 9.373.064 stemmen

Trei Kilometri Pana la Capatul Lumii (2024)

Drama / Thriller | 105 minuten

Met onder meer: Ciprian Chiujdea, Bogdan Dumitrache en Laura Vasiliu

Gesproken taal: Roemeense

Releasedatum: 8 mei 2025

Plot Trei Kilometri Pana la Capatul Lumii

De zeventienjarige homoseksuele Adi brengt de zomerperiode door in het ouderlijk dorpje in de Donaudelta. 's Nachts wordt hij op brute wijze aangevallen op straat. Sindsdien bekijken zijn ouders hem op een andere manier en lijkt de rust in het ultraconservatieve dorpje stilaan verdwenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 15 mei 2025 in de bioscoop (September Film Distribution)

avatar van stinissen

Ik vind me zelf redelijk conservatief maar dit gaat te ver ik had echt medelijden met de man in kwestie.

avatar van henrygreenways

henrygreenways

Een film voor de gehele LGBTQ groep en de rest van Europa!

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Tja Roemenië.

avatar van starbright boy

Uitstekende, erg Roemeense film die vrij naadloos past een haast oneindige stroom van goede en uitstekende films die deze eeuw uit dat land komen. Dit is zo'n film die een issue toont en dat in al zijn complexiteit laat zien. De veelbelovende student Adi zit nog in de kast en wordt door dorpsgenoten die iets te veel zien finaal in elkaar geslagen. Maar als zijn ouders proberen recht te halen verandert het hele gebeuren een web van met elkaar samenhangende belangen van allerlei mensen.

De film laat daarmee vooral ook zien hoe extreem diep geworteld homohaat is en hoe lastig je dat weg krijgt als het allerlei organisaties en houdingen verankerd is.

De film is erg goed geschreven en zeer sterk opgebouwd en een grote aanrader. Al zal de film naar de goede gewoonte van Roemeense films wel weer te weinig bezoekers trekken.

avatar van mrklm

mrklm

Tijdens een uitje met een toerist [Vlad Crudu] wordt Adi [Ciprina Chiujdea] zwaar mishandeld. Vader Dragoi [Bogdan Dumitrache] houdt het onderzoek van Pandele [Valeriu Andriuta] en Nicu [Vlad Brumaru] nauwlettend in de gaten en al snel wordt duidelijk wie de verantwoordelijk is. Maar wanneer Dragoi ontdekt waarom zijn zoon in elkaar werd geslagen, belandt Adi van de regen in de drup met als gevolg dat een sociaal werker [Alina Berzunteanu] vragen gaat stellen over hoe hij zijn zoon behandelt. Redelijk sociaal drama over een thema dat op het Roemeense platteland nog altijd taboe is, wordt ondermijnd door Parvu’s routinematige, statische regie en het trage tempo.