• 9.372.674 stemmen

Operation Hope - The Children Lost in the Amazon (2024)

Documentaire | 86 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Tom Cross

Met onder meer: Goyo

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Operation Hope - The Children Lost in the Amazon

Het ongelooflijke waargebeurde verhaal van vier kinderen die een vliegtuigcrash diep in het gevaarlijke Colombiaanse Amazonegebied overleven. Ze zijn veertig dagen alleen en verloren. Ondertussen voeren het leger en de inheemse bewakers een race tegen de klok om hen te vinden.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Het gebeurde vorig jaar mei, pas bijna een jaar geleden. Het was gruwelijk nieuws en elke dag in de journaals en het was een wonder toen de kinderen, oudste dertien en de kleinste bijna een jaar, levend werden gevonden in de jungle na veertig dagen.

Het waren/zijn inheemse kinderen die zich met cassavemeel, zaden en vruchten in leven hadden gehouden.

Cassavemeel uit het wrak meegenomen, vond ik ook opvallend slim.

Het oudste meisje had een beetje geleerd om te overleven in de jungle, de kinderen kwamen uit ditzelfde gebied.

Hartverscheurend na crash waarbij drie volwassenen om het leven waren gekomen en inderdaad race tegen de klok om ze te vinden. Ik vind het nog steeds een godswonder dat ze op tijd gevonden zijn. Hoef de docu niet te zien, de snelheid waarmee deze gemaakt is, verbaast me: de realiteit is al hartverscheurend genoeg.