• 9.370.453 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jem Garrard

Met onder meer: Heidi N Closet, Crystal Methyd en Cara Melle

Plot Slay

Vier dragqueens worden per ongeluk geboekt en moeten optreden voor een publiek dat totaal niet op de flamboyante dames zit te wachten. Er ontstaat complete chaos wanneer uit het niets vampiers het publiek aanvallen. De dragqueens zijn degenen die de boel moeten redden.

avatar van ibendb

ibendb

Vier drag queens belanden per ongeluk in een bar waar de klanten erg conservatief en onvriendelijk zijn. Met tegenzin en tot ergernis van de gasten treden ze toch op. Wanneer een bende vampieren de bar binnendringt moeten de queens zien te overleven én samenwerken met het wel erg getroubleerde clienteel.

Drag queens in films kunnen snel luid en irritant zijn. Zelf ben ik grote fan van de kunstvorm maar ik heb ze liever in bars dan op het scherm. Dit neemt niet weg dat Slay een verrassend leuke film is geworden. De vier queens zijn geen onbekenden voor me dus dat hielp ook wel mee aan de amusement factor. De comedy is typische camp en wordt na een tijdje wel erg voorspelbaar. Gelukkig merk je dat iedereen voor de camera zich uitbundig aan het amuseren is. De vampieren zelf zijn allesbehalve eng maar zorgen voor een aangename, sinistere wisselwerking met de vrolijke bende queers.

Slay is zeker niet voor iedereen weggelegd. Ikzelf heb er enorm van gesmuld maar zie wel in dat dit voor velen een stapje te ver zou zijn richting het vervelende. De special effects zijn wat bedenkelijk en echt horror kan je dit niet noemen. Het was een leuke, onschuldige rollercoaster met veel liefde en plezier gemaakt.