• 9.370.277 stemmen

Zhou Chu Chu San Hai (2023)

Misdaad / Drama | 134 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: The Pig, The Snake and the Pigeon / 周處除三害

Oorsprong: Taiwan

Geregisseerd door: Ching-Po Wong

Met onder meer: Ethan Juan, Ben Yuen en Yi-Wen Chen

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Zhou Chu Chu San Hai

Chen Kui-lin is in de criminele wereld een beruchte huurmoordenaar die de diagnose van kanker krijgt. Hij heeft niet lang meer te leven en besluit zichzelf bij de politie aan te geven. Hij ontdekt echter dat hij slechts op de derde plaats staat op de most wanted lijst. Kui-lin wil bovenaan de ranglijst komen en jaagt op de nummers 1 en 2.

avatar van mrklm

mrklm

Vier jaar na een dubbele afrekening in het criminele circuit waarbij hij ook nog eens agent Chen Hui [Lee-zen Lee] ernstig verwondde, ontdekt Chen Kui-Lin [Ethan Juan] dat hij wegens longkanker nog maar 6 maanden te leven heeft. Hij heeft nog een ambitie: de meest gezochte Taiwanese crimineel worden. En daarvoor moet hij de nummer 1 en 2 van de Most Wanted List liquideren. Een bizar uitgangspunt voor een puike actiethriller met uitstekend acteerwerk. De proloog bevat een adembenemende achtervolging en een spectaculair gevecht en de ontknoping is in alle opzichten indrukwekkend. Stijlvol geregisseerd door de regisseur van onder anderen Triad Underworld (2024) en Revenge: A Love Story (2010) met hulp van cinematograaf Jimmy Wong.

avatar van Seam

Seam

Oei, dat was toch een leuke verrassing. Met enig speurwerk toevallig op mijn pad gekomen, dankzij het relatief hoge gemiddelde. Normaal verwacht ik niet dat ik films met 5 stemmen ergens te bekijken zijn, maar in dit geval had ik geluk en was hij zelfs makkelijk te vinden.

Ik vond de film meer misdaad dan actie of thriller, het werd nooit echt spannend en op de openingsscene na was er ook niet zo heel veel actie. Maar wat overblijft is een leuk concept en vooral een verrassende manier waarop de film uitpakt. Zitten toch een paar sterke scene's in. Ook niet zo veel drama, op dat einde na. Dat einde, pfff, had niet zo'n ontroerend einde verwacht. Mooie film en ik verwacht dat er een hoop anderen er ook van kunnen genieten!