• 9.370.192 stemmen

Résumé d'un Divorce (2023)

Fantasy | 12 minuten

Genre: Fantasy

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Peter Ghesquière

Met onder meer: Nico Sturm en Hélène De Vos

Plot Résumé d'un Divorce

Mama en papa vormen een gelukkig gezinnetje met hun twee kinderen. Tot broer en zus op een dag besluiten te scheiden. Het huis wordt precies in twee gedeeld. Mama en papa worden tegen hun wil uit elkaar gerukt en moeten vanaf nu week om week wisselen van kind en huis.

avatar van Fisico

Fisico

Wel een leuke short. In een soort van Wes Anderson setting/stijl, maar dan veel somberder. Eentje die ik Van Warmerdam ook zo zie maken. Mocht gerust wat langer duren van mij. Erg prima rol van Nico Sturm als vader, een onderschat en hoewel geregeld opdravend, onbekende Vlaamse acteur.

Heerlijk hoe hier de rollen worden omgedraaid en tegelijk stuitend om aan te voelen hoe diep een scheiding er op kan inhakken. Diegenen die er het meest onder lijden, hebben er net het minste impact op. Sterk!

avatar van Fisico

Fisico