• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin China en Paul China

Met onder meer: Phoebe Tonkin, Madison Hu en Lamorne Morris

Plot Night Shift

"Fear never sleeps."

Gwen Taylor vangt haar eerste nachtdienst aan in een afgelegen motel waar ze door Teddy ontvangen en rondgeleid wordt. Gwen voelt zich niet helemaal gerust en vreest dat ze door een gevaarlijke persoon uit haar verleden in de gaten wordt gehouden. Door enkele bizarre gebeurtenissen beseft ze daarnaast dat het motel behekst is.

avatar van joolstein

joolstein

Verrassend goede eerste horrorfilm van de Britse China-tweelingbroers (Benjamin en Paul) Alleen aan het werk zijn in de nachtdienst kan best griezelig wezen. Je hoort vreemde geluiden en de eigenaardigheden van het gebouw. De jonge vrouw, Gwen Taylor(Phoebe Tonkin) begint om snel wat broodnodig geld te verdienen, aan een baan in het afgelegen motel All Tucked Inn.

Wat de film goed doet is dat de kijker het eerste uur ofzo niet weet waar het naar toe gaat...Hints van iets bovennatuurlijks, of de mogelijkheid van een ontsnapte seriemoordenaar, van wie is die zwarte auto die steeds langzaam voorbij rijdt Of beeld Gwen het allemaal in door slaapgebrek? En dan zijn er nog de verdachte huurster Alice en een sinkhole in het zwembad.

Hoewel het algemene uitgangspunt misschien niet het meest originele idee is, is de opzet vakkundig en relatief eenvoudig maar toch ook spannend, en zeer vermakelijk. Zoals bij de vele andere low-budget indie-horrorfilms speelt het op één locatie met een hele kleine cast. Gelukkig weet Phoebe Tonkin zich vanaf het eerste moment onmiddellijk geliefd te maken bij het publiek. Ze is het kloppend hart van de film.

De filmmakers hebben ook extra zorg besteed om het motel extra creepy te maken; neonlichten doe het altijd goed en in de receptie hangt bizarre taxidermie. En er kruipen ratten en kakkerlakken rond, kortom niet direct iets waar je de nacht wil doorbrengen. Maar het draagt wel bij om een griezelige sfeer te creëren! De film betreedt misschien hier en daar bekend motel-horror terrein maar bevat genoeg om een bevredigend en solide speelfilmdebuut te zijn

avatar van mrkos

mrkos

Night Shift

Het verhaal volgt Gwen Taylor tijdens haar eerste nachtdienst in een afgelegen motel, waar ze vermoedt dat ze wordt gevolgd door een gevaarlijk persoon uit haar verleden. Naarmate de nacht vordert, begint ze ook te beseffen dat het motel mogelijk wordt geteisterd door bovennatuurlijke verschijnselen.

Ondanks de onverwachte twist miste ik toch iets in de film. De opbouw is rustig en goed uitgevoerd. Gwen krijgt een rondleiding door het motel, en al snel wordt duidelijk dat dit geen 5-sterrenverblijf is. Sterker nog, het zou waarschijnlijk niet eens één ster halen. Het motel zit vol ongedierte, het zwembad is buiten gebruik, lampen die knipperen en de algehele staat is ronduit smerig. De sfeer wordt hiermee direct goed neergezet, en die wordt alleen maar beklemmender zodra Gwen er alleen achterblijft.

Tijdens haar nachtdienst krijgt ze te maken met Alice, een meisje met wie ze een vreemde eerste ontmoeting heeft. Daarnaast lijkt ze geesten te zien, maar door haar slaapgebrek weet ze niet of ze echt zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, rijdt er af en toe een verdachte auto langs het motel. Gwen vermoedt dat de bestuurder misschien de moordenaar is die haar familie heeft vermoord. Al deze elementen dragen bij aan de groeiende angst die ze ervaart.

Na de twist, die ik overigens niet zag aankomen, verandert de film in een slasher. Helaas verdwijnt daarmee de opgebouwde spanning en wordt het geheel voorspelbaar. De kills worden niet expliciet in beeld gebracht en voelen weinig origineel aan. Het einde vond ik dan weer wel vermakelijk en Gwen zag er op bepaalde momenten zelfs oprecht creepy uit.

Vermakelijk voor een keer, maar geen hoogvlieger.