• 9.376.689 stemmen

Een Gabber Gaat Naar Huis (2024)

Documentaire | 25 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Niek Plettenburg en Milan van Dril

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Een Gabber Gaat Naar Huis

"Gabber music fan"

Na een nacht lang hakken nemen Yoran en zijn maten de eerste trein terug naar huis. Onderweg vertelt Yoran hoe gabber hem helpt om te gaan met de problemen uit zijn verleden.

Zichzelf

avatar van pasta_bolo

pasta_bolo

Dit soort meuk krijg je dus als je streamingdiensten forceert om producten van eigen bodem aan te bieden. Een documentaire waar vrijwel niemand op zit te wachten. Gabber is werkelijk de domste subcultuur die Nederland ooit heeft voortgebracht. Het verbaast mij dan ook niets dat één van de slechtste Nederlandse films aller tijden in die periode is gemaakt.

avatar van stambec

stambec

pasta_bolo schreef:

Of je het dom vind of niet, het is zeker wel een groot stukje cultuur. Ik denk ook dat je je niet echt verdiept hebt in het onderwerp en maar gewoon wat roept om te provoceren, eerlijk gezegd. Het is/was juist een hele bijzondere subcultuur. Dat die film zo slecht was heeft niks te maken met de cultuur, maar juist met de waardeloze interpretatie van mensen zoals jij

Echt een hele leuke korte docu met in de hoofdrol Yoran, een hele sympathieke gabber die een openhartig inkijkje geeft in zijn leven.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Grappig klein portret van een jongen die flink in de problemen heeft gezeten maar daar met alle wil van de wereld probeert uit te komen en dat lijkt 'm nog wel goed af te gaan. Ik vond het nog wel ontroerend, zeker de scenes met zijn ouders aan tafel en dat enthousiasme van hem. Vooruit, een 3,5*.

avatar van behangplakker

behangplakker

Alles waar het aan schortte in Hardcore Never Dies komt hier in het kort wél terug. Op de gabber scene wordt door velen toch neergekeken (hence pasta_bolo) en hier wordt op een natuurlijke manier dat vooroordeel toch doorbroken.

Je ziet wat zo'n cultuur mensen ook kan brengen terwijl ze nog steeds zijn wie ze zijn en daar ook voor staan (of voor zitten in de trein in deze). De manier waarop Yoran met zijn omgeving omgaat die het eigenlijk nog steeds niet begrijpt is heel volwassen zelfs. De toenadering die uiteindelijk gezocht wordt mag symbool staan voor heel veel andere zaken waarmee het land zich bezig houdt.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Jammer dat er zo weinig muziek in deze docu zit.

Ik zat echt te wachten om zijn ouders op een feest te zien.

Misschien een 2e deel...