• 9.372.056 stemmen

La Prisonnière de Bordeaux (2024)

Alternatieve titel: Visiting Hours

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Patricia Mazuy

Met onder meer: Isabelle Huppert, Hafsia Herzi en Noor Elsari

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 20 februari 2025

Plot La Prisonnière de Bordeaux

Alma woont alleen in haar herenhuis, Mina is een alleenstaande moeder uit de buitenwijken. Beiden hebben hun leven opgebouwd rond de afwezigheid van hun echtgenoten die een celstraf in dezelfde gevangenis uitzitten. Tijdens een bezoek ontmoeten de dames elkaar waarna ze vriendschap sluiten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 13 februari 2025 in de bioscoop (Arti Film)

avatar van mrklm

mrklm

Alma [Isabelle Huppert] bezoekt wekelijks de gevangenis waar haar echtgenoot [Magne-Håvard Brekke] vastzit. Mina [Hafsia Herzi] krijgt geen toestemming om haar echtgenoot [Lionel Dray] te bezoeken. Mina heeft 5 uur gereisd, Alma woont in een riant huis in de buurt en zij biedt Alma een plaats aan om te overnachten. Ondanks de tegenstellingen qua cultuur, voorgeschiedenis en persoonlijke omstandigheden, ontstaat er een vriendschap tussen de twee vrouwen. Door een samenloop komt die vriendschap in het gedrang. Met haar subtiele, maar diep gelaagde vertolking toont Huppert opnieuw aan één van de grootste actrices van haar generatie te zijn. Herzi houdt zich prima staande in deze aanklacht tegen een maatschappij waarin je kansen (ook voor criminelen) afhangen van je rijkdom of aanzien. Maar het toont ook waarom het haast onmogelijk is om op eigen houtje een brug te slaan tussen de sociale klasses.

avatar van henrygreenways

henrygreenways

Er klopt zoveel niet in deze film, zodat ik elk ogenblik op mijn telefoon keek wanneer die afgelopen zou zijn !!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Verrassend geslaagde dramafilm over twee vrouwen, beide uit verschillende sociale klassen - hetgeen niet onbelangrijk is - die beiden een man in het gevang hebben.
Huppert is niet te vertrouwen, en uiteindelijk haar vriendin ook niet. Wie is er eigenlijk wel te vertrouwen?

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

henrygreenways schreef:

als je ondertussen je telefoon door en door kent, kun je dan ook wat essentiële niet-kloppende dingen melden?