• 9.374.511 stemmen

Geregisseerd door: Yonri Revolt

Met onder meer: Lambertus Hagendoorn, Restituti Betaubun en Benson Hewat

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Soebertono Mote

Een portret van priester Bert Hagendoorn, een Nederlandse missionaris die vijftig jaar in de autonome Indonesische provincie Papoea woonde. Daar kreeg Hagendoorn de naam Soebertono Mote, en hield hij zich bezig met verschillende regionale gemeenschapsprojecten. Soms ging hij daarbij in tegen de wensen van de kerk, bijvoorbeeld toen hij zich in de strijd tegen de aidsepidemie inzette voor het gebruik van voorbehoedsmiddelen.

avatar van Pecore

Pecore

Geen idee wat ik hiermee moet. Na afloop is de hoofdpersoon nog steeds een onbekende, weet ik niks van wat hij nou gedaan heeft in Indonesië, ben ik weinig te weten gekomen over het gebied waarin hij opereerde, voel ik nergens iets van zijn aantrekkingskracht, ontgaat me kortom de urgentie van dit project. Dat zou nog enigszins gecompenseerd kunnen worden sfeer of mooie cinematografie, maar ook niks van dat. Wat wazig gemaakte beelden en niet-inspirerende dagboekfragmenten worden afgewisseld met nietszeggende interviews en toespraken.

Allicht leuk als homevideo om met nabestaanden te bekijken, maar voor in de bioscoop is dit niet geschikt.

Er zijn stukken uit de toespraak die ik hield bij de begrafenis van mijn broer Bert Hagendoorn gebruikt in deze film. Ik wist daar niets van. Was het niet fatsoenlijk geweest als ik daarover geïnformeerd was. Jan Hagendoorn.