• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Nina Gantz

Met onder meer: Neil Salvage, Toby Jones en Amanda Lawrence

Releasedatum: 12 september 2024

Plot Wander to Wonder

In de jaren tachtig spelen Mary, Billybud en Fumbleton de hoofdrol in het kindertelevisieprogramma Wander to Wonder. Nadat hun schepper en bedenker van de show overlijdt, worden ze alleen achtergelaten in de studio met zijn lijk. Aan hun lot overgelaten, proberen de poppen wanhopig de show te blijven maken. Terwijl ze moeite hebben om genoeg te eten te vinden, blijven ze - steeds vreemdere - afleveringen maken voor hun fans, en hun nieuwe materiaal is wellicht niet zo geschikt voor hun jonge publiek.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 5 september 2024 in de bioscoop (Bantam Film)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 5 september 2024 in de bioscoop (Bantam Film)

EDIT: vanaf 12 september 2024 in de bioscoop

avatar van De filosoof

De filosoof

Een verrukkelijk werkstukje stopmotion-animatie dat zeer fraai is vormgegeven met een bijzonder origineel en leuk verhaaltje!

avatar van badfans69

badfans69

De animatiefilm Wander to Wonder van de Nederlandse regisseur Nina Gantz maakt kans op een Oscar.

avatar van Fisico

Fisico

Wel een leuke stop motion die ik naar aanleiding van de nominatie voor de Oscars heb meegepikt via NPO. Even het gevoel gehad in het begin van wat is me dat, maar uiteindelijk wordt de boodschap van de film wel duidelijk. Sowieso ook wel erg fijn gemaakt.

Leuke interessante plotontwikkeling met het overlijden van de geestelijke vader waarbij de wezentjes op zichzelf zijn aangewezen. En dan weet je dat het fout zal lopen. Niet extreem, maar wel in realiteit. Leuk!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Fisico schreef:

De Belgen doen het nog beter bij de komende Oscars dan de Nederlanders. Ook dit is een Belgisch/Nederlandse coproductie. Leuk voor beide landen.

Zeker een interessante stop-motion, beetje grimmig wel. Mooi gemaakt.

BTW, kun jij vanuit Vlaanderen NPO bekijken? Ik dacht dat dat alleen vanuit Nederland kon.

avatar van Fisico

Fisico

narva77 schreef:

Zeker een interessante stop-motion, beetje grimmig wel. Mooi gemaakt.

Eveneens genomineerd is Beautiful Men (Film, 2023) van Nicolas Keppens, nogal een eigenzinnig oeuvre, best fun. Hier ook in co-productie met Nederland.

Klopt, geen NPO in Vlaanderen, maar dan ben ik blij dat ik van een goede VPN kan gebruikmaken.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Fisico schreef:

Leuk, dat had ik nog niet meegekregen! Ik ken die film en filmmaker helemaal niet. Nog meer succes voor beide landen.

Ik vermoedde al dat je VPN had.

avatar van John Milton

John Milton

Tof werkje! Had het niet raar gevonden als deze had gewonnen vannacht, al vond ik In the Shadow of the Cypress wellicht een tikje beter.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Op zich een leuk idee en de uitvoering is ook oké maar de film mist wel wat focus - dit ding lijkt echt nergens heen te gaan en toont vooral wat momenten. Prima gedaan verder maar als som der delen minder boeiend. Stopmotion zal wel nooit mijn favoriet worden maar in zo'n kortfilm kan ik het al beter hebben dan in een langere animatie. 3,0*.